Gemeente Vlist


---

Fietskluizen

Provincie plaatst fietskluizen bij bushalte in Haastrecht

De provincie Zuid-Holland plaatst fietskluizen bij de bushalte op de kruising van de N228 (Hoogstraat) met de Grote Haven in Haastrecht. Dit als onderdeel van het pilotproject 'Fietskluizen'. Hiermee wil de provincie het fietsgebruik in combinatie met het openbaar vervoer verder stimuleren.

De provincie investeert in het plaatsen van 70 fietskluizen bij een vijftal (grotere) bushaltes in Bergambacht, Leiden, Leimuiden, Noordwijk en Haastrecht.

De fietskluizen zijn te huur. Inwoners van Haastrecht kunnen dus hun fiets diefstalveilig - en beschermd tegen weersinvloeden en vandalen!
- parkeren en met het openbaar vervoer verder reizen.

Om het fietsgebruik te bevorderen heeft de Provincie in het verleden ook al veel geïnvesteerd in overdekte fietsstallingen bij bushaltes. In de afgelopen vijf jaar zijn er op 120 locaties overdekte fietsstallingen geplaatst.

Meer informatie / kluis huren?

De huur van een fietskluis bedraagt 7,50 euro per maand. Heeft u interesse? Stuur een mail naar fietskluis@pzh.nl en u ontvangt informatie over de inschrijvingsmogelijkheden.
Wilt u zich aanmelden als huurder van een fietskluis dan kunt u gebruik maken van een formulier dat u kunt downloaden op www.zuid-holland.nl/fietskluis. U kunt ook bellen met 0900-fietskluis / 0900 - 343 87 55 847.


---

| |