Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

maandag 4 juni 2007

Wereldrecord bij finale jonge ondernemers
Avanti en Money Tree winnen een plaats in de Europese finale

Den Haag -De studentenbedrijven Avanti en Money Tree sleepten afgelopen zaterdag een plek in de Europese finale binnen. In Amsterdam werd Avanti 'Beste MBO-studentenbedrijf van Nederland' en beloofde daarbij een wereldrecordpoging tijdens de Europese finale. Money Tree werd het 'Beste HBO-studentenbedrijf van Nederland'. Avanti won deze titel met hun sportevenementen en hun blessurewijzer. Money Tree liet de concurrentie achter zich met een heuse geldboom.

Ondernemers van de toekomst verzamelden zich afgelopen zaterdag in het ABN AMRO-hoofdkantoor in Amsterdam. Onder het toeziend oog van zo'n 400 gasten voerden 13 studentenbedrijven een felle strijd om de titel 'Beste studentenbedrijf van Nederland 2007'. En vak-jury met zwaargewichten uit het bedrijfsleven en uit de overheid velde uiteindelijk haar oordeel.

Avanti is een studentenbedrijf van het Friesland College CIOS. Ze beloofden de zaal een wereldrecordpoging jumpstyle tijdens de finale in Berlijn als ze zouden winnen. Money Tree is een studentenbedrijf van de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Zij deden al internationale ervaring op tijdens de International Trade Fair in Boekarest dit jaar. Daar wonnen ze de speciale juryprijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Die ervaring zetten ze in tijdens de finale in Oslo.

Leren Ondernemen in een studentenbedrijf

Het studentenbedrijf is een initiatief van Jong Ondernemen. Deze stichting stimuleert ondernemerschap en ondernemend gedrag bij studenten. Jong Ondernemen biedt VMBO-, MBO- en HBO-scholen het project studentenbedrijf. In het project maken leerlingen in de praktijk kennis met alles wat bij ondernemen en het bedrijfsleven komt kijken. Ze richten een bedrijf op dat ze een schooljaar lang zelf runnen, waarbij ze hun competenties ontdekken en verder ontwikkelen. In dat jaar doen ze alles wat ook binnen een 'echte' onderneming gebeurt, van het maken van een ondernemersplan en de inkoop of het ontwerp van een product of dienst, tot de uitgifte en verkoop van aandelen, de marketing en promotie. Meer informatie over Jong Ondernemen en de studentenbedrijven is te vinden op www.jongondernemen.nl.

/einde persbericht/