FAST Search & Transfer behaalt recordomzet in eerste kwartaal 2007

Groei van 50 procent ten opzichte van eerste kwartaal vorig jaar

Amsterdam, 4 juni 2007 - Fast Search & Transfer, belangrijk leverancier van zoektechnologieën, boekt recordomzet en winst over het eerste kwartaal dat eindigde op 31 maart 2007.

De omzet voor het eerste kwartaal van 2007 was $49,2 miljoen, een toename van 50 procent vergeleken met $32,8 miljoen voor het eerste kwartaal van 2006. Ten opzichte van het voorgaande kwartaal steeg de omzet met $0,4 miljoen. De operationele winst voor het eerste kwartaal bedraagt $0,6 miljoen.

Tot de strategisch belangrijke klanten die in het eerste kwartaal nieuwe en aanvullende licenties hebben aangeschaft behoren: Cathay Pacific, Comcast, Convera, Dresdener Kleinwort, ISA, Millipore, Railcorp, Target, Tribune Interactive en andere. Daarnaast verwierf Fast Search en Transfer nieuwe klanten in alle belangrijke productgebieden, verticale marktsegmenten en regio's.

Verdere bijzonderheden zijn:

· De nieuwe oplossingen die in het eerste kwartaal werden gelanceerd blijken veelbelovend. FAST AdMomentum biedt mediabedrijven ongeëvenaarde mogelijkheden om hun online advertenties te beheren en om hun content te gelde te maken. FAST Adaptive Information Warehouse (FAST AIW) heeft krachtige mogelijkheden voor het opschonen van gegevens en voor business intelligence. Dit is de eerste BI-oplossing die gebaseerd is op zoeken.
· Het Solution Services team heeft wereldwijd in het eerste kwartaal bij meer dan 80 klanten implementaties verricht. Gecertificeerde partners van FAST hebben met succes een groot aantal installaties beheerd.
· Het FAST X Partner Program is uitgebreid met nieuwe OEM-partners: Vocus, ExLibris en Disk@d Nederland en allianties op elk continent met onder meer nieuwe partners in India, het Midden-Oosten, Rusland, Japan, Singapore, Korea en Australië. FAST heeft nu meer dan 150 alliantie- en OEM-partners, significant meer dan de concurrentie.
· FAST heeft zijn leidende marktpositie in de media- en internetsegmenten verder uitgebouwd en is veelbelovend in nieuwe verticale segmenten zoals financiële dienstverlening, telecommmunicatie en mobiel.
· FAST heeft aangekondigd RetrievalWare- en IP-activiteiten over te nemen van Convera. Naar verwachting wordt de transactie in het tweede kwartaal van 2007 afgerond.

"Onze sterke omzetgroei ging in het eerste kwartaal onverminderd door", zegt dr. John M. Lervik, CEO en medeoprichter van FAST. "Deze groei ging deels ten koste van onze concurrenten doordat we marktaandeel hebben gewonnen. Belangrijker is dat een belangrijk deel van onze groei het resultaat is van onze expansie in de algemene markt voor zoektechnologie. We blijven nauw samenwerken met onze klanten en alliantiepartners om nieuwe manieren te vinden om grote zakelijke problemen aan te pakken. Meer en meer klanten gebruiken FAST om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen; om hun content op nieuwe manieren te gelde te maken of om nieuwe diensten op de markt te brengen. Onze klanten en partners hebben ontdekt dat zij met zoektechnologie het beste mensen kunnen koppelen aan informatie, producten, diensten en de experts die zij nodig hebben. En nu implementeren ze daarvoor de oplossingen."

"We hebben wederom een kwartaal met omzetgroei. De winstgevendheid van onze kernactiviteiten blijft solide en is verbeterd ten opzichte van de tweede helft van 2006. De sterke financiële positie van FAST zorgt ervoor dat we onze groeidoelstellingen kunnen financieren en we liggen op schema met onze investeringen om onze activiteiten uit te breiden. En met onze inspanningen om 'days sales outstanding' te verminderen liggen we eveneens op schema", zegt Joseph Lacson, CFO van FAST.

Op 31 maart heeft FAST een overeenkomst getekend voor de overname van de RetrievalWare-activiteiten van Convera. Met deze overname breidt FAST het aantal klanten in de overheidsector aanzienlijk uit zodat het bedrijf een goede uitgangspositie heeft voor verdere groei in deze sector. Convera is zeer succesvol geweest met de verkoop van RetrievalWare aan grote overheidsorganisaties wereldwijd en heeft een substantieel aantal klanten. De klanten van RetrievalWare zijn positief over de openheid van FAST en het commitment om RetrievalWare te ondersteunen, alsmede de toekomstige mogelijkheden om de geavanceerde zoektechnologieën van FAST toe te voegen.

Over FAST
FAST is de ontwikkelaar van de real-time enterprise zoek- en business intelligencetechnologieën die gebruikt worden door een aantal van 's werelds bekendste organisaties met hoge eisen op het gebied van informatiesystemen. FAST's flexibele en schaalbare geïntegreerde technologieplatform en portal zorgt ervoor dat gebruikers toegang hebben tot de voor hun relevante informatie, ongeacht het gebruikte medium. De oplossingen van FAST worden gebruikt door ruim 2.600 klanten en partners over de hele wereld, waaronder America Online (AOL), Cardinal Health, CareerBuilder.com, Chordiant, CIGNA, CNET, Dell, Factiva, Fidelity Investments, Findexa, IBM, Knight Ridder, LexisNexis, Overture, Rakuten, Reed Elsevier, Reuters, Sensis, Stellent, Tenet Healthcare, Thomas Industrial Networks, T-Online, US Army, Virgilio (Telecom Italia), Vodafone en Wanadoo.

Het hoofdkantoor van FAST bevindt zich in Noorwegen en het bedrijf heeft vestigingen over de hele wereld, waaronder in Nederland. FAST is genoteerd op de aandelenbeurs van Oslo, onder de ticker 'FAST. Meer informatie over FAST is te vinden op www.fastsearch.com.