Hippo en Levi9 werken samen in Oost-Europa

Amsterdam, 4 juni 2007 - Hippo, een Nederlandse leverancier van open source content management-software, werkt samen met ICT-dienstverlener Levi9 Global Sourcing. Het bedrijf levert extra resources uit Servië die ondersteuning bieden bij de implementatie van de open source-software van Hippo.

Levi9, gespecialiseerd in het bouwen, beheren en testen van IT-applicaties, heeft inmiddels een groot competence center van intensief getrainde ontwikkelaars opgezet in Servië die het Hippo content management systeem (CMS) kunnen implementeren. De Servische ontwikkelaars worden vooral gebruikt door implementatiepartners van Hippo. Door de beschikbare resources in Servië kunnen partners een Hippo-project afleveren tegen een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

De behoefte aan een samenwerkingsverband met Levi9 ontstond doordat de vraag naar Hippo CMS-software blijft groeien. Daarnaast is het steeds moeilijker om goede hoog opgeleide Hippo-ontwikkelaars te vinden. Om de implementatiepartners tegemoet te komen is Hippo gestart met 'nearshoring' via Levi9.

Tjeerd Brenninkmeijer, algemeen directeur Hippo: "Nearshoring' heeft een aantal voordelen ten opzichte van 'offshoring'. Oost-Europa is voor Nederland relatief dichtbij. De cultuurverschillen zijn beperkt en we hoeven geen tijdzones te overbruggen. Verder is het nog goed mogelijk om ter plaatse kennis uit te wisselen met de ontwikkelaars. Levi9 is uitstekend thuis in de Oost-Europese markt. Zij selecteren de ontwikkelaars en zorgen dat de benodigde faciliteiten voor de ontwikkelaars ter plaatse zijn. We zijn uiterst tevreden over de toegevoegde waarde die we onze partners en klanten dankzij Levi9 kunnen bieden."

Bernhard van Oranje, algemeen directeur van Levi9: "We zijn blij dat ons Near Shore Delivery Services-model waarbij we de kwaliteit, reactiesnelheid en flexibiliteit van binnenlandse dienstverleners combineren met de kostenbesparingen van offshoring werkt voor Hippo. Dankzij onze vestiging in Servië kunnen wij Hippo de goed opgeleide ontwikkelaars leveren waar ze zo naar op zoek zijn."

Over Levi9
Levi9 is een Europese IT-dienstverlener op het gebied van bouwen, beheren en testen van IT-applicaties. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam. Levi9's Near Shore Delivery Services-model combineert de kwaliteit, reactiesnelheid en flexibiliteit van binnenlandse dienstverleners met de kostenbesparingen van offshoring. Doordat Levi9 vestigingen heeft in Oost-Europa is de fysieke afstand klein, zijn er geen of nauwelijks cultuurverschillen, is de administratie gericht op EU-maatstaven en zijn er minder taalbarrières dan in traditionele offshoring-landen in Azië.

Levi9 heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, België en de UK en Development centers in Hongarije, Roemenië en Servië. Kijk voor meer informatie op: www.levi9.com

Over Hippo
Hippo ontwikkelt en levert sinds 1999 softwareoplossingen om informatie optimaal te beheren, kennis te (her)gebruiken en content uit verschillende processen te verzamelen en te distribueren via verschillende kanalen zoals internet, print, intranet en e-mail. Hippo biedt zijn CMS en portal oplossing aan onder een open source support contract. Hiermee profiteren klanten van de flexibiliteit en transparantie van open source-software in combinatie met professionele service.

Hippo participeert sinds jaren in internationale communities voor ontwikkelaars, waaronder de Apache Software Foundation. Door hun structurele bijdrage beïnvloedt Hippo open source-ontwikkelingen en garandeert op die manier ondersteuning en continuïteit van de software.

Voor vormgeving en locale ondersteuning bij Europese implementaties werkt Hippo nauw samen met verschillende nationale en internationale partners, zoals Ordina, sourcesense en Lostboys. De oplossingen van Hippo worden zowel gebruikt door diverse overheidsinstanties als in het bedrijfsleven, onder meer door het ministerie van Financiën, Kenniscentrum Grote Steden, Philips, VNU UK, ABN AMRO en TUI Nederland.