Ingezonden persbericht


Unisys, SeaQuation en Compuware starten samenwerking

Drie bedrijven leveren totaaloplossing voor IT Governance

Schiphol-Rijk, 4 juni 2007 - Unisys heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het internationale portfolio-intelligence-bedrijf SeaQuation en de internationale softwareleverancier Compuware. De drie organisaties hebben gezamenlijk een totaaloplossing ontwikkeld, waarmee grote ondernemingen die veel investeren in IT, hun IT Governance beter kunnen beheren.

SeaQuation zorgt binnen het samenwerkingsverband voor kennis over en expertise van risico- en rendementsberekeningen op het gebied van IT-investeringen. Deze Nederlandse organisatie is een spin-out van de afdeling IT Performance and Investment Management van ING Group. Deze groepsstafafdeling ontwikkelde methoden en modellen om de hoge investeringen in IT bij de bankverzekeraar te optimaliseren. Toen ook andere grote ondernemingen van deze expertise wilden profiteren, werden de activiteiten verzelfstandigd. SeaQuation is volledig gespecialiseerd in een kwantitatieve benadering van IT-portfoliomanagement. Bij die benadering spelen computational finance en hoogwaardige managementrapportages een belangrijke rol. De dienstverlening is gericht op het verhogen van het rendement bij IT-investeringen, waardoor bedrijven concurrentievoordeel kunnen behalen.

Compuware levert binnen het partnership de softwaretools voor IT-portfoliomanagement. De Changepoint-oplossing van Compuware is in dit verband een belangrijk onderdeel van de totaaloplossing die de drie bedrijven bieden. Changepoint automatiseert en integreert de belangrijkste bedrijfsprocessen, waardoor IT-afdelingen een diepgaand inzicht krijgen in de verdeling van de prestaties en de kosten van de dienstverlening. CIO's en IT-managers krijgen zo meer controle over de toerekenbaarheid op alle niveaus van de IT-organisatie. Met de gegevens die in Changepoint zijn samengebracht, kan SeaQuation op basis van eigen modellen en aanvullende tools analyses uitvoeren en gerichte rendementsrapportages opstellen.

Unisys zorgt binnen het samenwerkingsverband voor expertise op het gebied van IT Governance, infrastructuur en concrete oplossingen. Ook speelt de 3D Visible Enterprise-methodologie van Unisys een centrale rol. Met deze methodologie kan een onderneming inzicht krijgen in de oorzaak- en gevolgrelaties tussen de vier kernlagen binnen de onderneming: strategie, bedrijfsprocessen, applicaties en infrastructuur. Unisys heeft binnen grote ondernemingen veel ervaring opgebouwd met consultancy, infrastructuurondersteuning en data-intensieve omgevingen. Dat sluit nauw aan bij de doelgroepen van het samenwerkingsverband, dat zich richt op Fortune 1000-bedrijven die veel investeren in IT en dan ook groot belang hechten aan inzicht in kosten en baten van deze investeringen.

De drie samenwerkende partijen verwachten ruime belangstelling voor hun totaaloplossing, omdat er op dit moment bij alle grote bedrijven kritisch wordt gekeken naar IT-investeringen. Enerzijds doordat compliancy hoog op de agenda staat en anderzijds doordat effectieve investeringen in IT goed zijn voor de concurrentiepositie en winstgevendheid van bedrijven. De gezamenlijke oplossing van Unisys, SeaQuation en Compuware helpt ondernemingen met name hun business en IT beter in lijn met elkaar te brengen

Het initiatief voor de samenwerking is ontstaan in Nederland, maar zal binnenkort ook een internationale dimensie krijgen. Unisys en Compuware zijn in tal van landen in de wereld vertegenwoordigd, SeaQuation is vertegenwoordigd in Europa en Noord-Amerika. De alliantie van de drie bedrijven kan van deze netwerken gebruikmaken.

# # #

Over SeaQuation
SeaQuation is een innovatieve en snelgroeiende spin-out van ING. De voormalige ING Groep-afdeling IT Investment Management heeft zich gespecialiseerd in de IT-contributie aan het financiële-waardecreatieproces van de onderneming. SeaQuation levert periodieke managementrapportages ter ondersteuning van de besluitvorming van IT investeringen en assisteert organisaties bij het oplossen van IT Portfolio Management-vraagstukken. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Maastricht. Vanuit Charlottetown, gelegen op Prince Edward Island, bedient het bedrijf klanten in Noord-Amerika.

Ingezonden persbericht