Ingezonden persbericht


Persbericht

Lemmer, 4 juni 2007

Nieuwe reisspecialist naar vestingwerken op de markt

Forte Reizen is een nieuwe organisatie in de reiswereld die exclusieve groepsreizen organiseert naar Italië voor liefhebbers op het gebied van vestingwerken zoals kastelen, stadsmuren en forten. Forte Reizen biedt in Nederland groepsbezoeken naar de verdedigingslinie de Nieuwe Hollandse Waterlinie en haar fortificaties.

Een unieke ervaring
Culturele reizen bestaan al langer, maar dit reisaanbod voor een cultuurhistorisch geïnteresseerde doelgroep is nieuw. Met de combinatie van een inhoudelijk programma, kleine reisgezelschappen en veel aandacht voor de lokale gastronomie biedt Forte Reizen een unieke ervaring. De eerste Forte reizen naar Italië voor dit jaar zijn in september en oktober.

Ontdek historisch Italië
Forte Reizen biedt reizen aan naar drie zeer interessante vestingsteden: Napels, Venetië en Verona. De reis naar Napels is gericht op de Spaanse overheersing, de structuur van de stad en haar cultuur en geschiedenis. Tijdens de reis naar Venetië wordt er kennisgemaakt met de meest interessante forten van Venetië en de verschillende verdedigingstechnieken uit de 15de tot 20ste eeuw. Verona kennen de meeste mensen als de stad van Romeo en Juliet. Maar slechts weinig mensen weten dat Verona een belangrijke vestingstad is geweest. Forte Reizen duikt in de militair-strategische rol die de stad vroeger speelde en ontdekt de geslepenheid van de verdedigingswerken van Verona. Forte Reizen organiseert ook reizen op maat naar Italië voor particulieren, bedrijven en onderwijsinstellingen.

Nieuwe Hollandse Waterlinie
Forte Reizen organiseert dagtrips of meerdaagse trips naar de forten en het landschap van de militaire verdedigingslinie de Nieuwe Hollandse Waterlinie voor particulieren, bedrijven en onderwijsinstellingen. De Nieuwe Hollandse Waterlinie, aangelegd van Muiden tot aan de Biesbosch, is een militaire verdedigingslinie van 85 km lang en 3 tot 5 km breed. Een klein laagje water, gemiddeld maar 40 cm. diep, was genoeg om het land verraderlijk en moeilijk begaanbaar te maken voor mensen, voertuigen of paarden. Tegelijkertijd was het te ondiep om per boot te bevaren. Op zwakke punten werd de natuurlijke verdedigingslinie aangevuld met onder meer forten, kazematten en (groeps)schuilplaatsen. De trips worden in overleg met Forte Reizen op maat gemaakt. Op deze manier kan het militaire erfgoed van Nederland toegankelijk en interessant worden gemaakt voor een breed publiek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Maurizio Purcaro, info@fortereizen.nl of 0514-565851 www.fortereizen.nl


---- --