Politie Amsterdam-Amstelland

Man gewond na schietpartij in drugspand / Burmandwarsstraat (04/06/07)

Zaterdagavond 2 juni rond halfacht, raakte een 40-jarige man gewond bij een schietpartij in een drugspand aan de Burmandwarsstraat. De twee schutters reden weg in een personenauto en zijn voortvluchtig. Het slachtoffer raakte gewond aan een van zijn benen en is in een ziekenhuis opgenomen. Rechercheurs van Bureau opsporing van District 3 (Oost) heeft de zaak in behandeling. De technische recherche heeft een forensisch onderzoek ingesteld. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam via 020-5592300
Onbekende man dood aangetroffen in het water bij Frankendael / Middenweg (04/06/07)

Zaterdagavond 2 juni rond halftien uur werd in het water van Frankendael bij de Middenweg het stoffelijk overschot van een onbekende man aangetroffen. Een voorbijganger had de politie gewaarschuwd toen hij in het water iets had zien liggen dat op een lichaam leekh. Politiemensen stelden vast dat het om een dode persoon ging. Duikers van de brandweer hebben de man uit het water gehaald. De recherche heeft de zaak in onderzoek en zal de identiteit gaan achterhalen. Maandag zal sectie plaatsvinden teneinde de doodsoorzaak te achterhalen. Vooralsnog wijst niets op een misdrijf. Aanrijding met letsel Amstelveen / Burgemeester Boersweg afrit A-9 (04/06/07)

Zaterdagavond 2 juni rond tien over zes raakten op de Burgemeester Boersweg bij een aanrijding 2 inzittenden van een auto gewond. De gewonden, een man en een vrouw uit Utrecht, zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Beiden werden opgenomen. De man is zondagavond uit het ziekenhuis ontslagen. Een bestuurster kwam uit de richting van Haarlem en nam de afrit van de A-9 naar de Burgemeester Boersweg. Vanuit de richting van de brandweerkazerne kwam een personenauto met twee inzittenden. Op de kruising raakten beide autoâs elkaar waardoor die met de twee inzittenden tolde en over de kop sloeg. De bestuurster van de andere auto raakte niet gewond. De weg is enige tijd afgesloten geweest.

Zware eenzijdige aanrijding / Wiegbrug (04/06/07)

Zaterdagochtend 2 juni rond zeven uur heeft op de Admiraal de Ruyterweg bij de Wiegbrug een ernstige eenzijdige aanrijding plaatsgevonden. De bestuurder van een personenauto raakte de macht over het stuur kwijt toen hij met zeer hoge snelheid over de Wiegbrug reed. De auto kwam tegen een lichtmast tot stilstand. Alle vier inzittenden raakten gewond. De bestuurder ging er te voet vandoor. De overige drie gewonden werden naar een ziekenhuis overgebracht. Een van hen is er ernstig aan toe. Zaterdagnacht meldde de bestuurder zich in een ziekenhuis. Hij is daar ter observatie opgenomen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Alle betrokkenen komen uit Amsterdam. De bestuurder reed in zijn eigen auto.