CDA Utrecht

CDA Utrecht, 04 juni 2007

Wethouder Harm Janssen gekozen in landelijk partijbestuur CDA

Tijdens het partijcongres van het CDA op zaterdag 2 juni, is Harm Janssen, wethouder Utrecht en loco burgemeester, gekozen in het landelijk Partijbestuur van het CDA. Hij is gekozen op de vrijgekozen positie voor grootstedelijk beleid, een thema dat de komende jaren binnen het CDA hoog op de agenda staat. Voor deze positie binnen het Partijbestuur waren twee kandidaten. Het ging tussen Amsterdam en Utrecht, maar gezien de bewezen resulaten is uiteindelijk Harm Janssen met meerderheid van stemmen gekozen.

Harm Janssen: "Ik sta voor een helder en stevig CDA geluid voor de grote steden, waaronder scherpte in de politieke discussie over ondernemerschap, stages voor jongeren en handhaving van grenzen ten aanzien van criminaliteit, coffeeshops en overlast. Daarnaast blijven we omzien naar elkaar: wie steun van de overheid nodig heeft, krijgt die. ' In zijn toelichting voor de leden van het CDA tijdens gaf hij daarnaast aan dat hij verbindingen zoekt met middelgrote steden met soortgelijke dilemma's. 'Ook steden als Heerlen, Emmen, Alkmaar en Dordrecht herkennen zich duidelijk in de stedelijke problematieken en daar is voor een authentiek CDA veel te winnen!"

De brede ervaring van Harm Janssen, zowel politiek als bestuurlijk, is aantoonbaar en daarmee heeft hij de meerderheid van het CDA congres achter zich weten te krijgen. Daarmee heeft hij het mandaat om te werken aan meer aandacht voor stedelijke kansen voor het CDA op alle niveaus. De komende tijd zal hij verbindingen leggen met provinciale voorzitters, vertegenwoordigers vanuit grote en middelgrote steden. Janssen: "Het CDA heeft veel te winnen in de steden in Nederland. Daar wil ik me, behalve op lokaal niveau, nu ook op landelijk niveau hard voor gaan maken. Mijn ervaring vanuit Utrecht kan ik daarbij inzetten. Ik wil laten zien dat het CDA in grote steden een toekomst heeft".

Inlichtingen:

Mw. Loek Schueler (voorzitter CDA Utrecht): 06 - 29008811

Harm Janssen (via Mw. Dianne Westerink): 030 - 2861015