Ingezonden persbericht


Enschede, 4 juni 2007.

Persbericht Chevrolet Kalos Challenge

ELE Rally eindigt in uitval voor Wauw team

De Paradigit ELE Rally is ook een rally die bekend staat om zijn slopende karakter. Van de 100 équipes die zaterdag over het startpodium reden keerden slechts 49 terug op het Speelhuisplein in Helmond. Daaronder acht van de elf gestarte Chevrolets Kalos.

"Eindelijk weer een rally waarbij we een mooie strijd hebben. De ELE is een zware wedstrijd maar als het goed loopt en dat is nu het geval, dan is het ook een schitterende wedstrijd", zo vond Chevrolet's Pieter Stokman. De strijd om de zege was inderdaad een enerverende strijd.

De strijd in de Chevrolet Kalos Challenge ging twee dagen lang door. Het Wauw Rally Team met in de Kalos coureur Bert Vloedgraven en navigator Marvin Molenkamp strande op de vijfde klassementsproef. Een technisch mankement in de versnellingsbak zorgde ervoor dat de auto niet op eigen kracht de finish wist te bereiken. En dat ondanks het feit dat Vloedgraven geen overbodige risico's nam.

Aan het woord team manager Eric Molenkamp: "Tijdens de vijfde klassementsproef zag ik de geel-bruin gevlamde Kalos op volle snelheid langskomen. Via de intercom van een van de officials kregen we te horen dat de auto twee honder meter verder op de klassementsproef was gestrand. Jammer, aangezien we op dat moment een mooie positie te pakken hadden."

Het Wauw team van 't Wagenhuys, Auto Unie Enschede-Hengelo en Wuco Auto's Oldenzaal zal op 7 en 8 juli weer klaar staan voor de BHV Expo Groep Rally in Etten Leur.

Stand Chevrolet Kalos Challenge:
Rijders:

1. Corné Damen 75 pt, 2. David Westenbrink 51 pt... 9. Bert Vloedgraven 9 pt; Navigatoren:

1. Ronald Wassink 75 pt..10; Thomas Pieket Weeserik 7 pt; ... 13. Marvin Molenkamp 2 pt.
---

Noot voor de redactie (