Gemeente Tilburg

Nummer

2007220BW

Datum

4 juni 2007

Sportbedrijf Tilburg voert vingerscan in

Sportbedrijf Tilburg voert op 4 juni de vingerscan in. Bezoekers van de zwembaden Stappegoor, Reeshof, Drieburcht en Strandbad Rauwbraken die een los kaartje kopen dienen voortaan bij binnenkomst hun vingerafdruk te laten scannen. De maatregel wordt bij de seizoensopening in oktober ook ingevoerd in het IJssportcentrum Tilburg.

Houders van abonnementen zoals een meerbadenkaart en jeugdsportpas Tjip hoeven hun vinger niet te laten scannen. Incidentele bezoekers die een los kaartje kopen wél, evenals bezoekers die vanaf 4 juni een nieuw abonnement aanschaffen. De vingerafdruk wordt niet opgeslagen, maar slechts gebruikt ter verificatie.

Dankzij de vingerscan kunnen bezoekers met een verblijfsontzegging voortaan effectiever geweerd worden. Met deze maatregel wil Sportbedrijf Tilburg de veiligheid voor haar bezoekers en medewerkers zo optimaal mogelijk houden.

De invoering van de vingerscan is onderdeel van een reeks maatregelen van Sportbedrijf Tilburg. Cameratoezicht, gescheiden omkleden en extra trainingen voor personeel behoren daar ook toe. In geval van een ontzegging is de bezoeker verplicht zich te laten registreren en de vingerafdruk te laten scannen. Dit is opgenomen in het huishoudelijk reglement en hierover zijn afspraken gemaakt met de Tilburgse politie. De vingerscan is geregistreerd bij het College Bescherming Persoonsgegevens.

Meer informatie
Marlies van Brunschot
Bestuurswoordvoering gemeente Tilburg
Telefoon: (013) 542 9705
E-mail: marlies.van.brunschot@tilburg.nl


---- --