Time : 16:30:00
Date : 04 June 2007
Sender Name: Belga News Agency

BelgaPicture en ANP Photo gaan samenwerken

BelgaPicture en ANP Photo voegen vanaf maandag 4 juni 2007 hun fotoaanbod samen. Door dit samengaan kunnen de fotobureaus een groter fotoaanbod presenteren. Professionele beeldgebruikers hebben hierdoor in één keer beschikking over miljoenen foto's.

Egbert Hans, Managing Director Belga : "Met het ANP heeft Belga al jaren een LAT-relatie. Met deze samenwerking gaan we echter een stap verder en geven we de aanzet om in de nabije toekomst samen uit te groeien tot een Euro Regional Agency voor foto en video."

Luc van Gompel, Algemeen Directeur ANP: "In de wereld van de fotoleveranciers draait alles om de content. ANP-Photo was in de Belgische markt nog altijd eenzijdig vertegenwoordigd doordat we te weinig Belgische foto's tot onze beschikking hadden. Door deze unieke samenwerking met Belga kunnen we in een keer wel in deze foto's voorzien. Het is de opmaat naar een verdergaande samenwerking om samen met BelgaPicture dé fotomarktplaats in de Benelux te worden."

BelgaPicture is dé fotoservice van Belga. Sinds 1946 registreerde BelgaPicture alle belangrijke evenementen in België en van Belgen in het buitenland. Vandaag biedt BelgaPicture met meer dan vier miljoen beelden komende van meer dan vijftien corresponderende agentschappen wereldwijd, een belangrijke basis aan archieven maar vooral een diverse keuze aan actueel en illustratief beeld. www.belga.be

ANP Photo beschikt over een digitaal archief van meer dan zeven miljoen beelden aan sterk creatief beeld en een enorme hoeveelheid aan actueel en historisch materiaal. Voorheen was ANP Photo reeds actief binnen België, maar de enorme vraag naar digitaal beeldmateriaal heeft ANP Photo ertoe bewogen zich fulltime in Brussel te vestigen. www.anp-photo.com