Gemeente Roermond

Roermondse College presenteert uitvoeringsprogramma Bruggen bouwen

Het Roermondse college van B&W heeft het coalitieprogramma op hoofdlijnen uitgewerkt naar het uitvoeringsprogramma Bruggen Bouwen. De zes pijlers waar het uitvoeringsprogramma op steunt zijn: Stad en haar partners; Veilige stad; Economisch sterke stad; Leefbare stad; Sociale stad en welzijn; Financieel gezonde stad. Het welzijn van alle inwoners staat daarbij centraal. De gemeente is er voor alle Roermondenaren die samen de brug naar de toekomst willen bouwen. Het totaalbedrag dat de gemeente Roermond de komende jaren gaat investeren is 17.662.193,-

Bruggen Bouwen

Het college van B&W wil zich samen met de raad inzetten voor de Roermondenaren. Roermondenaren die werk hebben en van een inkomen zijn verzekerd, die zich vrij en veilig voelen in stad en directe woonomgeving en die gebruik kunnen maken van een breed pakket aan voorzieningen. Om dit te bereiken, wil het College de afgelopen periode ingeslagen koers en het ingezette beleid voortzetten. Maatschappelijke ontwikkelingen vragen soms echter om aanpassing van bestaande kaders en beleid. Daarop wordt adequaat en pragmatisch ingespeeld. Maar bovenal wil het College echt aan de slag; plannen tot uitvoering brengen en realiseren!

Burgerparticipatie

Aangezien burgerparticipatie bij het stadsbestuur hoog in het vaandel staat, zijn de inwoners van Roermond in de gelegenheid gesteld op het coalitieprogramma te reageren. Dat is onder andere gebeurd via het burgerpanel. Bovendien is het coalitieprogramma gepubliceerd op de gemeentelijk website. Het college van B&W heeft alle reacties die per brief, mail of tijdens de informatieavonden zijn binnenkomen, meegewogen bij de opstelling van het uitvoeringsprogramma. Iedereen die hier op wat voor wijze dan ook heeft gereageerd, ontvangt -mits de reactie is voorzien van adresgegevens- een persoonlijke beantwoording van het College.

Procedure

Het uitvoeringsprogramma 2007-2010 is vastgesteld door het college van B&W op 29 mei 2007 en ligt vanaf 4 juni ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Ook is het programma via deze website te downloaden. 28 Juni aanstaande behandelt de gemeenteraad het uitvoeringsprogramma 2007-2010. Het door de raad vastgestelde uitvoeringsprogramma wordt wederom gepubliceerd op internet en ter inzage gelegd in de Stadswinkel.


Publicatiedatum: 04.06.2007 Bijgewerkt: 04.06.2007