RandstandRail


4-6-2007
Testen RandstadRail uitgebreid tot Zoetermeer Oosterheem

Het testen van RandstadRail is vandaag uitgebreid met het traject Zoetermeer Centrum West - Zoetermeer Oosterheem (Javalaan). Maandagochtend 4 juni heeft Marnix Norder, regiobestuurder van het Stadsgewest Haaglanden, daarvoor toestemming gegeven na een positief advies van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) en de onafhankelijk veiligheidsdeskundige (ISA). Marnix Norder: "Dit is een belangrijk moment voor de reizigers in Zoetermeer. Het is een opluchting dat er vanaf nu weer getest wordt op de Oosterheemlijn in Zoetermeer. Zoetermeerders kunnen letterlijk zien dat RandstadRail steeds dichterbij komt."

Testen
De testritten worden met lege voertuigen uitgevoerd en zijn gericht op het testen van de infrastructuur (wissels, beveiliging). Als de testritten naar tevredenheid verlopen, begint het proefbedrijf: de voertuigen rijden dan volgens dienstregeling, maar nog zonder passagiers.

RandstadRail
Momenteel is RandstadRail in exploitatie op de trajecten Rotterdam Hofplein - Nootdorp, Den Haag Centraal - de Uithof en Den Haag Centraal - Loosduinen. Sinds 15 maart jl. wordt er getest op het traject Nootdorp - Den Haag Centraal. Dat geldt ook sinds 20 maart jl. voor het trajectgedeelte tussen Den Haag Laan van Nieuw -Oostindië en Zoetermeer Centrum West. Afgelopen donderdag, 31 mei, is hieraan het trajectgedeelte Den Haag Centraal - Ternoot - Beatrixkwartier toegevoegd. Met ingang van vandaag is dit uitgebreid naar Zoetermeer Oosterheem.