Hulpverleningsregio Haaglanden


Uitslaande brand bovenwoning, Den Haag

Den Haag, 4 juni 2007

Vanavond heeft om kwart voor zeven korte tijd brand gewoed in een woning aan de Beeklaan in Den Haag. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De brand in de woning, op de tweede etage, werd door diverse omwonenden aan de alarmcentrale gemeld.

Vlak na aankomst van de brandweer sprongen door de hitte de ramen aan de voorzijde van de woning en was er sprake van een uitslaande brand. Omdat niet bekend was of er nog mensen aanwezig waren in de brandende woning werd deze onmiddellijk door brandweerploegen doorzocht. In de brandende woning werd niemand meer aangetroffen. De bemanning van een tweede autospuit controleerde de omliggende woningen op mogelijke branddoorslag. Hierbij moest een deur van een woning geforceerd worden. Ook werd een hoogwerker ingezet om het platte dak boven de woning te controleren. De brand was na een kwartier onder controle.

De voorkamer brandde geheel uit terwijl de rest van de woning zware rook- en roetschade opliep. De schade bedraagt circa 50.000,- euro.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Ten tijde van de brand is een gedeelte van de Beeklaan voor alle verkeer, waaronder het tramverkeer, afgesloten geweest.