Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid

Europa in Nederland

Europa in Nederland
Vanmiddag zal het WRR-rapport Europa in Nederland worden aangeboden aan minister-president J.P. Balkenende en staatssecretaris F. Timmermans van Buitenlandse Zaken.

In 2005 verwierp de Nederlandse bevolking met een overtuigende meerderheid het Europees Grondwettelijk Verdrag. Tegen deze achtergrond heeft de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid onderzocht wat de problemen zijn met de legitimiteit van het EU-beleid in Nederland. Aan de hand daarvan geeft de raad een aantal richtingen aan voor de versterking van legitimiteit die voorbij de klassieke institutionele benadering reikt. Het perspectief van de burger staat daarbij centraal.

Europa in Nederland, WRR-Rapport 78, ISBN 978 90 5356 996 2, prijs EUR 39,95 is vanaf 15 augustus 2007 verkrijgbaar in de boekhandel en bij Amsterdam University Press, Herengracht 221, 1016 BG, Amsterdam, bestellingen@aup.nl. Meer over deze en andere WRR-uitgaven bij Amsterdam University Press vindt u op www.aup.nl. De publicatie is als PDF-bestand beschikbaar op www.wrr.nl vanaf 15.30 uur.