Gratis analyse personeelsbeleid door Barometer


GOUTM, 20070604 -- Om MKB ondernemers te stimuleren het personeelsbeleid te ontwikkelen, heeft Personeelsmanagement Adviesbureau Ley de `Barometer personeelsbeleid' ontwikkeld. De Barometer personeelsbeleid geeft kosteloos een analyse van het huidige personeelsbeleid én geeft de successen en verbetermogelijkheden weer. Ley biedt deze test gratis aan op www.ley.nl.

De Barometer personeelsbeleid meet het personeelsbeleid in vijf categorieën; de Arbeidsvoorwaarden, Arbeidsomstandigheden, Arbeidsvoorziening, Arbeidsverhoudingen en Arbeidsorganisatie. Het resultaat geeft de ondernemer aandachtspunten om het personeelsbeleid verder te ontwikkelen. Uit de resultaten van de ingevulde testen blijkt dat de ondernemingen die actief het personeelsbeleid voeren, gemiddeld over de categorieën hoger scoren (76%) dan werkgevers die geen actief personeelsbeleid voeren (58%).

Reden voor de ontwikkeling van de Barometer personeelsbeleid is dat MKB ondernemers waar geen P&O functionaris is aangesteld, veelal geen prioriteit geven aan de ontwikkeling van het personeelsbeleid. Hierdoor blijft de ontwikkeling van het personeelsbeleid achter bij grote ondernemingen waar wel een professionele P&O afdeling actief is.

Door een krapper wordende arbeidsmarkt kijkt de sollicitant niet alleen naar de functie en de organisatie, maar ook naar de mate waarin de organisatie investeert in de werknemer. Ley verwacht dat werknemers steeds meer zullen kiezen voor ondernemingen die aandacht geven aan een actief personeelsbeleid. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke ontwikkeling door opleidingen, werknemersverzekeringen, inspraak, arbeidsomstandigheden en sfeerbevorderende maatregelen.





Ingezonden persbericht