Gemeente Wijk bij Duurstede

Restauratie Grote Kerk van start!

U heeft ze vast wel gezien, de grote steigers rondom de Stadstoren (Grote Kerk). Op maandag 4 juni 2007 wordt er door de aannemer begonnen met het bouwklaar maken van het terrein, waarna de restauratie kan beginnen! De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het herstellen en vernieuwen van het metselwerk en het natuursteen.

Achtergrond
Op 20 december 2006 heeft de gemeente de subsidie gekregen voor de restauratie van de Nederlands Hervormde Kerk op de Markt in Wijk bij Duurstede. Op 12 april heeft de aanbesteding plaatsgevonden, waarna het college op 2 mei jl. heeft besloten Den Hoed Aannemers BV uit Bergambacht het werk op te dragen. Het is de bedoeling dat bezoekers van de Markt de werkzaamheden kunnen volgen door kijkgaten in het bouwhek.

Gevolgen
Er heeft ook overleg plaatsgevonden met het Kerkbestuur; huwelijken en uitvaarten kunnen gewoon doorgaan tijdens de restauratie. Ook zijn de standhouders van de weekmarkt van woensdag op de hoogte. Het streven is om de werkzaamheden in maart 2008 af te hebben.

Meer weten?
Wilt u meer weten of foto's bekijken? Kijk dan op www.wijkbijduurstede.nl à projecten à Stadstoren. Heeft u vervolgens nog vragen, neem dan contact op met de heer Ad Vos van de afdeling Beheer, via tel. 595595.