Nederlandse Tafeltennisbond


Vrijwilliger van het seizoen 2006-2007

04-06-2007

Frans van 't Hul is in de Bondsraadsvergadering van 2 juni 2007 benoemd tot vrijwilliger van het seizoen 2006-2007 van de NTTB!

Het Hoofdbestuur heeft besloten om tijdens de Bondsraadsvergadering van 2 juni 2007 de heer Frans van 't Hul van vereniging Swift'64 uit Swifterbant te benoemen tot vrijwilliger van het seizoen 2006-2007. Swift'64 is een kleine club, maar o zo actief. Frans staat symbool voor al die vrijwilligers in Nederland die zich inzetten voor tafeltennis op het lokale niveau. Wat maakt Frans zo speciaal? Zijn gedrevenheid met betrekking tot de jeugd is opvallend. Dit beperkt zich niet tot activiteiten in en om Swifterbant.

Het is typisch Frans dat hij met vrijwel alle leden met de bus naar de NK-A senioren vertrok, waar ze genoten van het spel van de Nederlandse top. Zijn jeugdleden vormden een erehaag bij de huldiging van Li Jiao. Ook reisden ze af naar het verre Heerlen waar ze finalewedstrijd van de Champions League bijwoonden.

'Want', zegt voorzitter Frans van 't Hul, 'willen we het tafeltennis bekend maken én houden bij de jeugd, dan zullen we een brug moeten slaan tussen de top en de jeugd. Onze sport moet volwassen worden, modern. Toppers moeten tastbaar worden bij de jeugd. De jeugd moet ze kunnen aanmoedigen.'

Het hoofdbestuur zag met veel genoegen de daden van het bestuur van Swift'64 aan en eerde de 60-jarige voorzitter op de bondsraadsvergadering van 2 juni met de titel 'NTTB-vrijwilliger van het seizoen 2006-2007'.