Digitale Gemeente Houten

Taurus jongens A1 nederlands kampioen!

maandag 4 juni 2007 - Bron: volleybalvereniging Taurus

Zaterdag 2 juni kon Volleybalvereniging TAURUS uit Houten wederom een Nederlands kampioenschap vieren. Het TAURUS Jongens A1-team heeft deze titel verovert. Dit vormt de bekroning op een zeer succesvol seizoen, waarin ook al het regio-kampioenschap en de 2e plaats bij de Open Club Kampioenschappen behaald werden. Het talentvolle TAURUS-team maakte veel indruk. Met uitstekend verzorgde passes konden veel scorende aanvallen opgezet worden. Voeg daarbij op belangrijke momenten een sterke blokkering, een geraffineerde service en goede vechtersmentaliteit en je hebt de ingrediënten die dit een zeer verdiend kampioenschap maken.

In de poule-wedstrijden werd gewonnen van VVH (Harderwijk) en ODI (Middelbeers) en moest ook een zege aan SPIVO (Spijkenisse) gelaten worden. Deze ploeg beschikte over een vaak scorende aanvaller die eigenlijk het spel van SPIVO moest maken. Op het eind van de wedstrijd kreeg TAURUS grip op deze speler, maar dat mocht niet baten, want de wedstrijd ging verloren.
Door een beter puntengemiddelde werd TAURUS 1e in de poule en kon zich opmaken voor de kruisfinale tegen Stam-Sovoco (Soest). Door stijgende vorm bij de spelers van TAURUS, het leek of vermoeidheid nog niet voelbaar werd, werd ook deze tegenstander opzij gezet. De finale was bereikt.

In deze finale was opnieuw SPIVO de tegenstander. Zij hadden een 3-setter nodig om de finale te behalen en beschikten over een smalle basis. Deze ploeg bestond uit spelers in de leeftijdscategorie 16-18 jarigen. TAURUS speelde de finale met liefst 5 spelers uit een categorie 14-16 jarigen. Maar deze jonge ploeg pakte de uitdaging in de finale goed op. In beide sets kon SPIVO tot 18-18 bijblijven, maar daarna was TAURUS de scorende ploeg. Na het laatst gescoorde punt gingen Tom van den Boogaard, Bennie Verboom, Remco Ursem, Hans van Westrienen, Ronald Bos, Ruben Bosch, Daan van Hees, Pieter Jan Pijnacker Hordijk en Laurens Bezemer uit hun dak. En uiteraard werd het meegereisde publiek flink bedankt voor hun luidruchtige aanmoedigingen.

Poulewedstrijden:
TAURUS - VVH 2 0 (25 20, 28 26)
TAURUS - SPIVO 0 2 (20 25, 23 25)
TAURUS ODI 2 0 (25 12, 25 13)
TAURUS 1e in de poule.

Kruisfinale :
TAURUS Sovoco 2 0 (25 19, 25 18)
Finale :
TAURUS SPIVO 2 0 (25 19, 25 19)

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).