FHI Biotech-conferentie 2007, research en productie

27.04.2007 / 15:13 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Fhi

Fhi

De FHI Biotech-conferentie 2007 gaat in op de nieuwste technologieën voor toepassingen voor de voedingsmiddelenindustrie, milieu, medische diagnostiek, fijnchemie en farma. De conferentie is georganiseerd door FHI's brancheorganisatie voor Laboratorium Technologie samen met viertien bedrijven. De conferentie vindt plaats op dinsdag 5 juni 2007 in Leiden.

Ontwikkelingen in biotechnologie bieden volop kansen voor innovaties en verbeteringen in allerlei toepassingsgebieden. Op de conferentie komen voorbeelden aan de orde van hoe biotechnologie in toenemende mate wordt ingezet voor het ontwerpen van schonere en efficiëntere productieprocessen en nieuwe, meer milieuvriendelijke, producten.

De gezondheidszorg zal door het nieuwste biotech-onderzoek revolutionair veranderen. Zo gaat symptomatische diagnose vervangen worden door preventieve en gepersonaliseerde geneeskunst. Verder kan voedselkwaliteit sterk worden verbeterd met behulp van de nieuwste biotechnologie, waardoor tegelijkertijd productie- en onderzoekskosten verlaagd kunnen worden. De chemie krijgt met de nieuwste biotechnologie goedkopere en groenere manieren om organische transformaties te bewerkstelligen en zo de verscherpte milieumaatregels aan te kunnen.

De conferentie bestaat uit een veertiental korte intensieve presentaties van deskundigen. Deze sprekers komen uit de biotechnologie toepassingsgebieden voedingsmiddelen, milieu, medische diagnostiek, fijnchemie en farma. Naast het lezingenprogramma tonen leveranciers hun nieuwste technologieën en disposables.

In de openingslezing schetst Rob Janssen, directeur van Niaba (Nederlandse Biotechnologie Associatie), de stand van zaken van de wetenschappelijke basis in Nederland op het gebied van biotechnologie, de groei van biotech-activiteiten van het bedrijfsleven en de overheidsactiviteiten om belemmerende regelgeving terug te dringen.

Hans Hofstraat van Philips Research en the Center for Translational Molecular Medicine sluit de conferentie af met een toelichting van de revolutionaire betekenis van de moleculaire geneeskunde voor de gezondheidszorg.

De Biotech-conferentie 2007 vindt plaats op 5 juni in het Holiday Inn Leiden. Het complete programma, de abstracts en het inschrijvingsformulier zijn te vinden op www.fhi.nl/biotech.

Voor meer informatie over de FHI Biotech-conferentie 2007 FHI, Sjoera Goedhart en Andreas Meijer
Telefoon : (033) 465 10 63
e-mail: s.goedhart@fhi.nl
Internet: www.fhi.nl/biotech