Gemeente Leudal


Verklaring bestuur n.a.v. vernielingen bij wethouder Walraven

Het bestuur van de gemeente Leudal is zeer ontsteld over de vernielingen die afgelopen weekend aangebracht zijn aan de eigendommen van wethouder Walraven. Het bestuur hoopt dat er zo spoedig mogelijk duidelijkheid komt over de identiteit van de dader(s) en zijn/hun motieven. Zij doet dan ook een oproep aan iedereen die informatie beschikbaar heeft hierover, om deze, al dan niet anoniem, te melden bij de politie.

Het spreekt voor zich dat het bestuur dit soort handelingen altijd onaanvaardbaar vindt. Indien mocht blijken dat het gaat om het persoonlijk willen treffen van een individuele bestuurder, dan vindt zij dit dus extra verwerpelijk. Dit gedrag zal nooit leiden tot een wijziging van beleid, want het bestuur accepteert intimidatie onder geen beding. Bovendien bestaan er voor individuen en rechtspersonen afdoende andere mogelijkheden om via de rechter zijn of haar gelijk te halen. Ten slotte wenst het bestuur van de gemeente Leudal de wethouder en zijn familie veel sterkte toe bij deze gebeurtenis.

Tijdens het onderzoek zullen geen verdere reacties worden gegeven waarbij het bestuur zich distantieert van welke suggestie dan ook.