Politie Groningen

Dinsdag 5 juni 2007

Provincie Groningen, 05-06-2007

Groningen: zonder rijbewijs en verzekering

De politie heeft maandagmiddag een 32-jarige automobiliste uit Groningen bekeurd. De vrouw reed over de Antonius Deusinglaan in haar woonplaats en bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Bovendien bleek de auto waarin ze reed niet verzekerd te zijn. Eerder die dag overkwam een 36-jarige Groningse hetzelfde. Zij reed in haar auto over de Beneluxweg en bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook haar voertuig was niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide automobilistes.

Groningen: onbekende motorrijder vernielt autoruit

Een 20-jarige man uit Veendam heeft maandag aangifte gedaan van vernieling en mishandeling. De Veendammer reed zaterdagmiddag in zijn auto op de Verlengde Griffeweg en kreeg bij de verkeerslichten met de Europaweg onenigheid met een onbekende motorrijder. Op de kruising Rigaweg Bornholmstraat kwam de motorrijder naast de automobilist staan en sloeg de zijruit van de auto in. De Veendammer raakte hierbij gewond. De politie doet onderzoek naar het incident.

Groningen: rijbewijs ingevorderd

Een 44-jarige automobilist uit Groningen heeft maandagavond zijn rijbewijs in moeten leveren. De man reed met hoge snelheid door de Hooghoudtstraat in zijn woonplaats. Agenten klokten de man op 114 km/u, terwijl op deze weg 50 km/u is toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op tegen de automobilist.

Groningen: achtervolging alcomobilist

De politie heeft maandagnacht een 25-jarige automobilist uit Groningen ingesloten. De man was in het begin van de nacht aangehouden op de Noorderhaven voor rijden onder invloed. Hij had bijna 1,0 promille alcohol in zijn bloed en kreeg een rijverbod voor vier uur opgelegd. Niet lang daarna zagen agenten de automobilist toch rijden op het Lopendediep in Groningen. Ze gaven hem een stopteken, maar deze negeerde de Stadjer. Hij ging er met hoge snelheid vandoor en werd daarbij achtervolgd door de politie. De verdachte reed op bepaalde plaatsen ruim 100 km/u binnen de bebouwde en negeerde met hoge snelheid rode verkeerslichten. Uiteindelijk zagen agenten de auto zonder bestuurder op de Mudaheerd staan. Een politiehond vond een spoor van de automobilist. Hij kon vervolgens op de Hiddemaheerd worden aangehouden. De man blijkt in het verleden vaker te zijn aangehouden voor rijden onder invloed.

Loppersum: letsel bij kop-staartbotsing

Een 23-jarige inwoner van Thesinge werd maandagmiddag na een verkeersongeluk in Loppersum met mogelijke nekletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De man stond stil op de Wijmersweg omdat hij achteruit wilde rijden. Een 69-jarige uit Loppersum afkomstige bestuurder van een personenauto zag de stilstaande wagen te laat en botste er achterop. De brandweer kwam eraan te pas om het wegdek schoon te maken. Beide auto's moesten worden weggesleept.

Blijham: auto in sloot

Een 25-jarige bestuurster van een bestelauto raakte maandagmorgen op de Twee Karspelenweg ter hoogte van Blijham de macht over het stuur kwijt nadat ze in de berm was gereden. De uit Winschoten afkomstige vrouw probeerde nog te corrigeren, maar de auto belandde uiteindelijk in sloot. De automobiliste kon door personeel van een ambulance worden behandeld. De zwaar beschadigde auto moest worden afgevoerd.

Wollinghuizen: visstropers betrapt

Bij een visserijcontrole afgelopen weekend op diverse plekken in het oosten van de provincie werden bij Wollinghuizen enkele visstropers betrapt. Toen de controleurs bij de visplas aankwamen lopen, waren drie mannen bezig een staand net in het water te zetten. Twee stropers wisten weg te komen, een derde man lukte dat niet meer. Hij bleek uit Duitsland afkomstig te zijn. Het net en het bijbehorend vistuig werden in beslaggenomen.

Tijdens de actie werden in totaal zo'n 50 vissers gecontroleerd. Het overgrote deel had alles prima voor elkaar. Wel bleek een opvallend groot aantal hengelaars het verplichte boekje niet bij zich te hebben. Een visser kreeg een waarschuwing omdat hij in een sluis zat te hengelen.

Hoogezand: getuige mishandeling gezocht

Een 23-jarige inwoner van Hoogezand is in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 27 mei op de Van Heemskerckstraat in Hoogezand mishandeld. De man liep na een feestje tussen 3 en 4 uur s ochtends naar huis. Op de Van Heemskerckstraat werd hij ter hoogte van het voormalige Eekelshof onverwacht door een man tegen het hoofd geslagen. De dader zou bij een groep van zon vijf of zes jongeren horen. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De politie is op zoek naar getuigen. Er kan contact worden opgenomen met Regiopolitie Groningen via 0900-8844.

Stadskanaal/Nieuw Buinen: van de weg gedrukt

De politie zoekt getuigen van een verkeersconflict op dinsdagmiddag 22 mei op het Dwarsdiep in Nieuw Buinen. Tussen twaalf uur en half een probeerde de bestuurder van een zwarte VW Golf een groene vrachtwagen in te halen. Tijdens die manoeuvre week de vrachtwagenchauffeur uit naar links, waardoor de personenwagen in de berm terechtkwam. Om een aanrijding te voorkomen moesten enkele tegenliggers uitwijken. Volgens de bestuurder van de personenwagen, een 25-jarige inwoner van Stadskanaal, had hij daarna nog geprobeerd de vachtwagen te achterhalen. Toen de Kanaalster op zon tien meter van de containerwagen reed, zou de chauffeur bovenop de rem zijn gaan staan. Door eveneens hard te remmen wist de bestuurder van de Golf te voorkomen dat hij achterop de truck botste. Mensen die iets van de incidenten hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, tel. 0900-8844.