Gemeente Aalten


05-06-2007
Rioolrecht op afrekening Vitens
Aaltens deel lift vanaf belastingjaar 2006 voor het eerst mee

De heffing van het rioolrecht voor het 'Aaltense deel' van de gemeente lift vanaf het belastingjaar 2006 voor het eerst mee met de waternota van Vitens. In de afgelopen weken zijn daarvoor door Vitens de eerste afrekeningen verzonden.

De grondslag voor het rioolrecht bedraagt de hoeveelheid water dat bij Vitens wordt afgenomen. Uitzondering daarop vormen de adressen waar: géén rioolaansluiting aanwezig is of
de agrarische regeling van toepassing is. Dit betreft met name veehouderijen waar een deel van het afgenomen water als drinkwater voor het vee dient, en dus niet op het riool wordt afgevoerd.

De genoemde uitzonderingen komen uitsluitend in het buitengebied voor en zijn voorafgaand aan het meeliften door de afdeling belastingen aan Vitens doorgegeven. Uit een aantal reacties is gebleken dat deze lijst niet volledig was. Dit wordt mede veroorzaakt doordat Vitens meerdere aansluitingen kent welke géén officiële adressering hebben. Omdat wij géén inzicht in deze gegevens hebben verzoeken wij u het volgende.

Indien één van de bovengenoemde uitzonderingen op u van toepassing is controleer dan de afrekening van Vitens of in geval van: uitzondering 1, het rioolrecht niet in rekening is gebracht uitzondering 2, maximaal 135 m³ waterverbruik voor het rioolrecht in rekening is gebracht.

Is het bovenstaande niet het geval en heeft u dat nog niet aan ons doorgegeven, neem dan contact op met de afdeling belastingen van de gemeente Aalten, telefoonnummer 0543 - 49 33 85. Wij zullen dan zorgen dat de afrekening van Vitens zo spoedig mogelijk gecorrigeerd zal worden.