Ingezonden persbericht


Persbericht

Almere, 5 juni 2007

Ultimum versterkt positie als grootste RedHat partner

Almere - Met de toetreding deze maand van de 32ste gecertificeerde RedHat professional bij Ultimum in Almere, verstevigt de onderneming haar positie als grootste RedHat advanced partner in de Benelux nog verder. De beschikbare know-how binnen Ultimum is zo omvangrijk dat ook bekende en veelal grotere consultancyhuizen regelmatig een beroep doen op de professionals van Ultimum.

"We zijn er best trots op dat er geen ander automatiseringshuis is, dat zoveel deskundigheid en ervaring met de RedHat distributie van Linux in huis heeft als wij", bevestigt directeur Ricardo Soto Escamilla. De klantenportfolio van Ultimum bevat dan ook organisaties als Marktplaats, Shell, ING Bank, IlseMedia, Fortis Bank, Winterthur, TPG Post, Belastingdienst en vele anderen. De ervaring van Ultimum beperkt zich logischerwijs niet tot de Linux distributie van RedHat. Er is ook veel deskundigheid op het gebied van XEN, de virtualisatie software van RedHat, Jboss (middleware om bijv. databases aan elkaar te koppelen) en GFS (Global File System) dat dataopslag efficiënter en dus goedkoper maakt. "Toen ik mijn RedHat opleiding achter de rug had, was het voor mij duidelijk dat Ultimum een uitstekende plek was om mijn carrière te vervolgen", vertelt Gabriël Kenter uit Diemen. Kenter is de 32ste gecertificeerde RedHat consultant die medio mei in dienst is getreden bij Ultimum. "Dit bedrijf is om een aantal redenen interessant. Daarbij zijn de aansprekende klanten en de mogelijkheden om ook op andere terreinen door te groeien voor mij de belangrijkste", aldus Kenter.

Over Ultimum
Vanaf haar oprichting in 1997 is Ultimum gericht op het ontwerpen, inrichten en beheren van complexe it-infrastructuren. Daarbij ligt vanaf het eerste begin extra nadruk op datacommunicatie en beveiliging van it-gerelateerde processen. Daarnaast heeft Ultimum zowel expertise op technisch vlak als op het gebied van management en processen. De klantenportfolio van Ultimum is breed, waarbij banken en verzekeringsmaatschappijen extra goed vertegenwoordigd zijn.