Persberichten Stad Utrecht, 13.05 uur

Utrecht, 05-06-2007

Vuurwapen

UTRECHT Op maandagavond 4 juni werden twee mannen aangehouden op verdenking van het bezit van een vuurwapen. Het wapen werd niet meer aangetroffen.

Rond 20.50 uur zag een getuige dat op de Cleopatradreef een jongen een vuurwapen aan een andere jongen gaf. De getuige belde 112 en gaf dit aan de politie door en vermelde het signalement van de verdachten.

De politie ging direct met meerdere eenheden ter plaatse. De twee verdachten, 15 en 18 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werden in de omgeving aangehouden. Geen van hen bleek in het bezit van een vuurwapen te zijn. Met onder andere een politiehond werd in de omgeving gezocht, maar ook daarbij werd het wapen niet gevonden.

Omdat de getuige met zekerheid de twee verdachten herkende, zijn beiden voor verder onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Diefstal portemonnee

UTRECHT Op maandag 4 juni werd een man aangehouden op verdenking van de diefstal van een portemonnee.

Rond 15.00 uur rekende een 21-jarige vrouw uit Utrecht haar boodschappen af bij een winkel aan de C. van Maasdijkstraat. Zij vergat daarbij haar portemonnee weer in haar tas te stoppen en liet hem op de boodschappenband liggen.

Kort daarna ontdekte de vrouw dat haar portemonnee was vergeten en ging terug naar de winkel. Daar bleek dat niemand haar portemonnee had gevonden. Uit het terugkijken van beveiligingsbeelden, bleek dat de man die achter haar in de rij had gestaan, de portemonnee had gestolen.

Samen met haar vriend keek zij in de omgeving naar de man uit en zij troffen hem op de Van der Pekstraat aan. Gewaarschuwde politiemensen hielden de verdachte, een 47-jarige Utrechter, aan. De verdachte bleek niet meer in het bezit van de portemonnee te zijn. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten voor verhoor. Ook de politieagenten zagen op de bewakingsbeelden dat de diefstal door de verdachte was gepleegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging

UTRECHT Op maandagmiddag 4 juni werd een klant van een supermarkt door twee andere klanten bedreigd.

Rond 15.25 uur ging een 48-jarige Utrechter boodschappen doen bij een winkel aan de Theemsdreef. Hij hoorde dat een klant erg beledigend was tegen een winkelmedewerker. De Utrechter zei hier iets van. Vervolgens werden de jongen en een maatje van hem verbaal zeer agressief tegen hem en de medewerker. Daarna verlieten de twee onverlaten de winkel.

Kort daarna liep de Utrechter de winkel uit. Daar stond het tweetal hem op te wachten. Zij bedreigden hem verbaal met de dood en toonden hem een echt lijkend vuurwapen. Daarna liep het tweetal weg.

Aan de hand van het signalement keken politiemensen in de omgeving naar de verdachten uit. Eén van de verdachten, een 15-jarige jongen uit Utrecht, werd op de Pahud de Montangesdreef aangehouden. Hij bleek niet in het bezit van het vuurwapen te zijn, maar dat kwam overéén met de verklaring van het slachtoffer: de andere verdachte had het vuurwapen getoond. De tweede verdachte werd niet meer aangetroffen.

De aangehouden verdachte is overgebracht naar het politiebureau, is daar ingesloten en in verzekering gesteld. Het onderzoek naar hem en de ontkomen verdachte wordt voortgezet.

Gewond

UTRECHT Een 56-jarige Amsterdamse automobiliste raakte op maandag 4 juni gewond bij een aanrijding met een vrachtauto.

Rond 11.50 uur reed de Amsterdamse over de Utrechtseslag, komende uit de richting van de Zuilense Ring. Zij reed door oranje verkeerslicht de kruising met de Floraweg op. Vanaf de Lageweidseslag reed een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Gendringen door rood verkeerslicht dezelfde kruising op. De vrachtwagen botste met zijn rechtervoorzijde tegen de linkervoorzijde van de auto. Bij de aanrijding raakte de Amsterdamse gewond. Zij is met een gebroken schouder per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht en is daar opgenomen. Haar auto raakte total loss en is weggesleept.