Ingezonden persbericht


Vragen inzake uitbreiding parkeerplaatsen Greenwheels -auto's

Aan mevrouw A. van Vliet-Kuiper
Stadhuisplein 1
3811 GD Amersfoort

Amersfoort, 5 juni 2007

Schriftelijke vragen volgens art. 43 van ons Reglement van Orde over

uitbreiding parkeerplaatsen Greenwheels -auto's

Toelichting:

De fractie van GroenLinks is verheugd te lezen dat er 9 extra parkeerplaatsen zijn toegewezen voor de Greenwheels-auto's. Doordat meerdere mensen samen gebruik maken van één auto is het Greenwheels-systeem een goed middel om het autogebruik te verminderen. Het valt de fractie echter op dat bij de verdeling van de parkeerplaatsen de wijken in Amersfoort Noord, en specifiek de wijk Vathorst, erg onderbedeeld zijn. Meteen vanaf de start van de wijk Vathorst zijn er op initiatief van GroenLinks Greenwheels auto's aangeboden. Dit om het Greenwheels-systeem onder de aandacht van de bewoners te brengen. Doordat er weinig gebruik van werd gemaakt is twee jaar geleden de standplaats voor Greenwheels in Vathorst opgeheven. Het is nu twee jaar later en de wijk is in volle groei. De fractie van GroenLinks vraagt zich dan ook af of er nu nog steeds onvoldoende deelnemers in Vathorst te vinden zijn voor het delen van een Greenwheelsauto.

Naar aanleiding van bovenstaande wil de fractie van GroenLinks antwoord op de volgende vragen


1. Waarom is het in andere wijken van Amersfoort wel gelukt om meerdere parkeerplaatsen toe te wijzen en in Amersfoort Noord, en specifiek Vathorst niet?
2. Worden bewoners in Vathorst nog steeds op de hoogte gebracht van de mogelijkheden van het gebruik van een Greenwheels-auto?
3. Wie bepaalt of en waar er daadwerkelijk een Greenwheels auto wordt geplaatst?

Ik zie uw antwoord met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Annemiek de Crom
Fractie GroenLinks Amersfoort
tel: 033 -4751681 of 06 50 55 55 26

---- --