Gemeente Zandvoort


College beantwoordt brief van Tommy en Jorn over voetbalveldje centrum

(05 juni 2007)

Alles hangt met alles samen. Dat blijkt maar weer eens uit de brief die het college heeft gestuurd naar Tommy en Jorn over het voetbalveldje in het centrum. Wanneer kunnen ze daar weer een balletje trappen? En hoe lang? Hieronder volgt de brief van het college.

Onderwerp: voetbalveldje

Beste Tommy en Jorn,

Jullie schreven een brief naar de gemeente met de vraag of er bij jullie in de buurt een voetbalveldje, het liefst van asfalt gemaakt zou kunnen worden.

Er wonen in Zandvoort veel kinderen, die graag buiten willen spelen en ook willen oefenen om bijvoorbeeld een goede voetballer te worden. Daar is ruimte voor nodig. Er wonen ook veel mensen in huizen waar ruimte voor nodig is. Veel mensen hebben een auto die op wegen rijden en geparkeerd moeten worden, waar ook allemaal ruimte voor nodig is.

De gemeente probeert in de ruimte die er is in Zandvoort, voor al die zaken de ruimte zo eerlijk mogelijk te verdelen. Maar waar een voetbalveldje wordt gemaakt, kunnen geen auto's parkeren en kunnen geen mensen wonen. Daarom moeten er keuzes worden gemaakt. Bijvoorbeeld hoeveel speeltuinen en voetbalvelden er in Zandvoort kunnen zijn. Jullie zullen begrijpen dat het niet mogelijk is om in iedere straat een voetbalveldje aan te leggen. Dan blijft er te weinig ruimte over voor huizen, wegen en stoepen.

In jullie buurt en in het centrum is de laatste jaren te weinig ruimte om te spelen en te voetballen. Er was een groot voetbalveld (van asfalt nog wel!) in het centrum achter de Mariaschool en Hannie Schaftschool. Dat voetbalveld hebben we een paar jaar geleden gebruikt voor een extra schoolgebouw, waardoor er dus niet meer gespeeld en gevoetbald kon worden.

Deze zomer zal dat extra schoolgebouw verplaatst gaan worden. Het zal nu komen te staan op de busbaan vóór de Hannie Schaftschool. De speelplaats met doeltjes zal dan weer door jullie en andere kinderen gebruikt kunnen worden om te spelen en te voetballen.

Dit zal helaas niet voor heel erg lang zijn, omdat er in het centrum van Zandvoort veel nieuwbouw zal komen. Voor de Mariaschool en Hannie Schaftschool, voor de bibliotheek en ook voor woningen. Tijdens die nieuwbouw zal het speel- en voetbalterrein weer niet beschikbaar zijn. Wij verwachten dat dit zal beginnen na de zomervakantie van 2008. Tot die tijd zullen jullie dus heerlijk kunnen spelen en voetballen op de speelplaats in het centrum.

We hopen dat jullie voorlopig tevreden zijn met dit antwoord en zo goed zullen worden dat we jullie later op de televisie kunnen zien spelen bij Ajax of Feijenoord.

Met vriendelijke groet,
burgemeester en wethouders van Zandvoort,