Gemeente Geldrop-Mierlo


ONSBRABANTNET VRAAGT VERGUNNING AANLEG GLASVEZELNETWERK AAN

Op maandag 4 juni heeft wethouder Hoekman een instemmingsverzoek voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in ontvangst genomen. Dit verzoek werd ingediend door Marco Westenberg van OnsBrabantNet.

Onlangs maakte Marco Westenberg van OnsBrabantNet bekend, dat er ruim 9000 aanmeldingen binnen zijn en dat het glasvezelproject in Geldrop-Mierlo door kan gaan. Het netwerk wordt nu zo spoedig mogelijk aangelegd. De verwachting is dat vanaf augustus de hoofdkabels worden aangelegd en dat daarna de woningen worden aangesloten.Voor de aanleg van het totale netwerk moet naar schatting 340.000 meter trottoir en openbare weg worden opgebroken om alle glasvezelkabels in te graven. OnsBrabantNet is al enige tijd in overleg met de gemeente om op een zorgvuldige en efficiënte werkwijze deze grootschalige operatie voor te bereiden.

AANVRAAG LIGT ZES WEKEN TER INZAGE De aanvraag voor het plaatsen van POP ruimtes en de aanleg van de voedingsroute voor het glasvezelnetwerk ligt vanaf vandaag zes weken ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum, Hofstraat 4 in Geldrop en bij de afdeling Openbare Werken, Dorpsstraat 210 in Mierlo. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijzen schriftelijk indienen bij Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.