Politiebond ACP

31 mei 2007

Per ongeluk

Categorie: ACP - nieuws, Actueel, Politiestudenten

De ingrijpende gevolgen van een verkeersongeluk

Op 5 juni wordt om 20.50 uur in een TV-programma op Nederland 2 aandacht besteed aan wat de Utrechtse Willem Sangers in 2005 overkwam.

Hij rijdt tijdens zijn nachtdienst over de Beukenlaan in Soest.

Een auto rijdt uit een parkeervak de weg op. Willem ziet het een fractie te laat en kan de auto niet meer ontwijken. Hij wordt van zijn motor afgeslingerd en komt tien meter verder met een klap op het wegdek terecht.

In deze eerste aflevering van Per Ongeluk zien we hoe het leven van Willem Sangers, van zijn vrouw Andrea en van zijn drie kinderen totaal op de kop gezet is door dit ongeluk. Het eerste half jaar kan Willem eigenlijk niets zelf. Met twee verbrijzelde polsen en onderarmen is hij volledig afhankelijk van anderen. De hoop op terugkeer in politiedienst lijkt verkeken.

Willem vecht hard om het normale leven weer op te pakken. De artsen vertellen hem dat hij waarschijnlijk nooit meer zal kunnen motorrijden. Maar dat wil Willem niet accepteren.

Samen met veel mensen in zijn directe omgeving doet Willem er alles aan om terug te keren op de politiemotor, zijn lust en zijn leven.

Per Ongeluk is een korte reeks aan Tv-programmas over mensen die door een verkeersongeluk een ingrijpende levensverandering doormaken. Het toont de slachtoffers in een persoonlijk verhaal over hun verhalen van pijn, onbegrip en strijd maar ook van passie, hoop en doorzettingsvermogen.

---