Gemeente Wijk bij Duurstede

Opening Tentoonstelling `Het zesde zintuig'

Op dit moment is de gemeente druk bezig met de uitvoering van de op 10 april 2007 vastgestelde ouderennota. Eén van de speerpunten in het ouderenbeleid is het voorkomen en verminderen van valongelukken bij senioren. Wij hebben daarvoor in samenwerking met de GGD Midden-Nederland, Stichting Welzijn Ouderen Wijk bij Duurstede, Vitras en een afstudeerteam Ergotherapie van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen het 'project valpreventie' in gang gezet. In het kader van dit project is de tentoonstelling 'het zesde zintuig' van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen van 5 juni tot 14 juni in activiteitencentrum Gansfort te zien.

De tentoonstelling bestaat uit zeven panelen, waarbij de bezoekers op een ludieke wijze kunnen testen hoe het gesteld is met hun zintuigen, reactievermogen, evenwichtsgevoel en beendergestel. Door de veroudering werken deze natuurlijke verdedigingsmechanismen vaak niet allemaal meer optimaal, zodat mensen eerder kunnen vallen. De algemene boodschap is dan ook: laat de hersenen werken en gebruik het zesde zintuig. Met andere woorden: gebruik het verstand en denk na over maatregelen die valongelukken kunnen voorkomen. Want een val kan mensen in één klap immobiel maken en kan de zelfredzaamheid in één keer teniet doen.

De tentoonstelling wordt op 5 juni om 10.00 uur geopend in activiteitencentrum Gansfort, Gansfortstraat 8 in Wijk bij Duurstede door oud-bestuursvoorzitter van de SWOW Cor Vermeulen. U bent van harte welkom bij de opening van deze tentoonstelling. U hoeft zich niet van tevoren op te geven. Wanneer u dit wenst, bent u uiteraard ook welkom om op een ander moment tussen 5 en 14 juni de tentoonstelling te komen bekijken.

Als u nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met Suzanne van de Gein, beleidsmedewerker Welzijn, via tel. 595595.