Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Serge de Gheldere vertegenwoordigt Al Gore bij evenement MVO Nederland in Nieuwegein

Serge de Gheldere, ambassadeur van Al Gore, verzorgt op het evenement `Het Nieuwe Ondernemen - MVO in bedrijf' op 6 juni in Nieuwegeins Business Center een Inhoudskamer over klimaatverandering.

Tijdens dit evenement over duurzaam ondernemen, een evenement voor en door ondernemers, worden in de zogenaamde `Inhoudskamers' lezingen en debatten verzorgd door toonaangevende sprekers.

Serge de Gheldere is een gepassioneerde ambassadeur van Gore's boodschap uit `An Inconvenient Truth'. Hij is industrieel ingenieur en al lang begaan met klimaat, uitstoot en energie. Hij is één van de weinige Europeanen die bij Al Gore een opleiding heeft gevolgd om zijn klimaatboodschap te verkondigen. De Gheldere maakt bij zijn presentatie gebruik van beelden uit de film `An Inconvenient Truth', met aanvulling van eigen materiaal.

Behalve De Gheldere zullen ook andere prominente personen op het evenement over duurzaamheid aanwezig zijn.
Minister van VROM, mevrouw Jacqueline Cramer, geeft na de eerste 100 dagen van het kabinet Balkende IV een toelichting op het MVO - beleid van de nieuwe regering. Michael Braungart, de bekende Duitse chemicus, zal op zeer verfrissende, humorvolle en innovatieve wijze het concept 'Afval is voedsel' verder uitdiepen.

Naast deze inhoudelijke debatten zijn er tal van andere activiteiten waar bezoekers van het evenement actief aan kunnen deelnemen.

Aanmelden en het samenstellen van een persoonlijk programma voor deze unieke dag kan via de website: Twww.Het-Nieuwe-Ondernemen.nl. `Het Nieuwe Ondernemen - MVO in bedrijf' wordt georganiseerd door MVO Nederland en vindt plaats op 6 juni in Nieuwegeins Business Center.

In 2006 werd `Het Nieuwe Ondernemen` onderscheiden met de EVA-Award, de onderscheiding voor het beste `business to business event' van 2005.

MVO Nederland is een kennis- en netwerkorganisatie die het bedrijfsleven stimuleert om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. MVO Nederland brengt bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheid, onderwijs en onderzoek bij elkaar om gezamenlijk te werken aan effectieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Het midden- en kleinbedrijf (mkb) vormt het speerpunt in deze activiteiten. Steeds meer bedrijven integreren maatschappelijk verantwoord ondernemen in hun bedrijfsvoering. Volgens MVO Nederland is MVO dan ook de nieuwe standaard voor het ondernemen in de 21e eeuw.

Utrecht, mei 2007