Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Muzikaal ontvangst 60-jarig huwelijk

Deelraadsvoorzitter Gerard Schuiling werd maandag bij het 60-jarig huwelijkspaar Arend Hoefman en Sjaan Hoefman Van der Kroon in hun appartement aan de Linker Rottekade muzikaal ontvangen.

Uit een miniatuurdraaiorgel klonk gezellige muziek, terwijl de 84-jarige Arend Hoefman op zijn accordeon bekende oude deuntjes speelde.

Het echtpaar Hoefman Van der Kroon leerde elkaar 60 jaar geleden tijdens het werk bij Brocatus kennen. Het klikte gelijk en binnen een jaar waren we getrouwd, laat Sjaan weten. Zij kregen drie kinderen en hebben inmiddels twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Arend speelt al zon dertig in de Crooswijkse band De Brekers. Wij repeteren elke maandagvond in het buurthuis De Branding, zegt Arend, die naast accordeon ook een goed stuk muziek speelt op het elektronisch orgel. Inmiddels is Jan Schot, zanger bij de band De Brekers en actief op velerlei gebied in Crooswijk binnen gekomen om zijn muzikale maat en zijn familie te feliciteren. Arend speelde vroeger op zijn accordeon op bruiloften en partijen en via een medewerkster van De Branding zijn wij gestart met de band, vertelt Jan Schot.

Gerard Schuiling (links) geniet van zijn bakje koffie, maar vooral van de

muziek van Arend Hoefman, terwijl Sjaan Hoefman Van der Kroon

alles rustig op zich af laat komen.