Gemeente Rotterdam

4 juni 2007

Ervaringen ondernemers in kaart gebracht

Eerste Monitor Veilig Ondernemen

Op donderdag 7 juni presenteert wethouder Dominic Schrijer (Wijkeconomie) om 17.15 uur de eerste stedelijke Monitor Veilig Ondernemen. In de periode januari - maart 2007 zijn zo'n 6.000 ondernemers in Rotterdam bevraagd over hun gevoel van veiligheid. Het onderzoek maakt het mogelijk om op basis van de resultaten samen met ondernemers te zoeken naar mogelijkheden om de veiligheid te verbeteren. De monitor zal systematisch worden ingezet om verbeteringen door te voeren op het gebied van veiligheid.

De gemeente Rotterdam heeft verschillende instrumenten om de veiligheid in winkelgebieden en op bedrijventerreinen te verbeteren. Sinds 2003 is Rotterdam gestart met een aantal pilotprojecten op het gebied van Veilig Ondernemen. Binnen deze projecten wordt op intensieve wijze samengewerkt tussen ondernemers, deelgemeenten, politie, Kamer van Koophandel, ondernemersfederaties en het Platform Criminaliteitsbeheersing Rotterdam. Omdat de aanpak vruchten afwerpt, worden de Veilig Ondernemen projecten de komende tijd uitgebreid.

Veilig ondernemen is een van de prioriteiten binnen de Rotterdamse veiligheidsaanpak. Op dit moment is er een aantal instrumenten waarmee wordt ingezet op een veilige omgeving voor zowel ondernemers als hun werknemers en klanten. Dit zijn naast het project Veilig Ondernemen, de regeling BedrijvenVerbeterGebieden (BVG's) en het project Kansenzones. Wethouder Schrijer zal tijdens de perspresentatie een nieuw instrument toelichten, waarmee de relatie tussen de (economische) ontwikkeling van winkelgebieden en de ontwikkeling van veiligheid in kaart kan worden gebracht.

Media zijn van harte uitgenodigd om bij de perspresentatie aanwezig te zijn.

Business Event
Aansluitend aan de perspresentatie bent u van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het Business Event Veilig Ondernemen 'Samenwerken aan een beter Rotterdams ondernemersklimaat'. Tijdens dit Business Event gaan Rotterdamse ondernemers in gesprek met onder meer wethouder Schrijer, vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel, politie, gemeente en deelgemeenten over het verbeteren van veiligheid en het Rotterdamse ondernemersklimaat.

Programma
17.15 uur Persconferentie wethouder Dominic Schrijer: Monitor Veilig Ondernemen 18.00 uur Korte introductie door de avondvoorzitter, Suzanne Mulder 18.05 uur Wim van Sluis, voorzitter Platform Criminaliteitsbeheersing Rotterdam 18.15 uur Inleiding door wethouder Dominic Schrijer 18.25 uur Paneldiscussie 1 - Samenwerken: werkt! 19.05 uur Film 'Aangiftebereidheid en Veilig Ondernemen' 19.15 uur Paneldiscussie 2 - Samenwerken, daar kom je verder mee! 19.45 uur Buffet, netwerkgelegenheid met muzikale omlijsting 22.00 uur Afsluiting

De perspresentatie vindt plaats op Cruiseschip Jules Verne, dat ligt aangemeerd bij de Cruiseterminal, ter hoogte van Café Rotterdam aan de Wilhelminakade 699.

noot voor de redactie/