Gemeente Hardenberg

Feestelijke opening pontje over de Vecht

Aanstaande donderdag wordt het pontje over de Vecht tussen Rheeze/Diffelen en Brucht geopend. Met de realisatie van het pontje is er vanaf deze zomerperiode een fiets-/voetverbinding tussen Rheeze/Diffelen en Brucht.

Het pontje over de Vecht is gerealiseerd door de gemeente Hardenberg. Voormalig wethouder Arie Pouwels heeft zich destijds onder andere sterk gemaakt voor de aanleg van het pontje. Van en naar het pontje is een fietspad aangelegd. Met de realisatie van het pontje en het fietspad wordt de beleving van het Vechtdal vergroot.

Bij Rheeze/Diffelen wordt het fietspad vanaf de Marsweg 300 meter zuidwaarts langs de Vecht geleid, waarna de fietsers met het pontje de Vecht kunnen oversteken. De aanlegsteiger aan de Bruchter zijde van de Vecht ligt direct ten zuiden van het natuurgebied De Lange Kampen. Het fietspad loopt hier langs dit natuurgebied richting de Hardenbergerweg. Het tracé van het fietspad is in goed overleg tussen de verschillende betrokken instanties (gemeente Hardenberg, provincie Overijssel, Staatsbosbeheer, De Koppel, Waterschap Velt en Vecht en de Plaatselijk Belangen Bergentheim, Brucht, Oud Bergentheim, Gouden Ploeg en Rheeze-Diffelen) tot stand gekomen.

Het pontje over de Vecht is vanaf nu ieder jaar in de periode april tot september in gebruik. De totale kosten van de aanleg van het pontje bedragen circa 200.000 euro. Ook de provincie Overijssel heeft middels een subsidie voor circa de helft bijgedragen in de kosten.

Het pontje over de Vecht wordt aanstaande donderdagmiddag, 7 juni, tussen 15.30 en 16.00 op ludieke wijze geopend en gedoopt door burgemeester Meulman en wethouder Janssen. Zij zullen ook als eerste de Vecht oversteken met het pontje.