Veilig Amsterdam


Uitreiking certificaat aan Ecokids

07/06/2007 - Groenwethouder Tys de Ruijter van het stadsdeel was donderdag 31 mei in het steunpunt voor Leefbaarheid en Veiligheid om aan de Ecokids van de Al Wafa school een certificaat uit te reiken. De kinderen kregen dit certificaat omdat ze zeven weken lang in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer deelnamen aan een programma over natuur, milieu en duurzaamheid.

Een educatief programma
Het Ecokidsprogramma is een educatief programma voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar. Kinderen voeren projecten in hun eigen omgeving uit en leren al doende over natuur, milieu en duurzaamheid.

Verantwoordelijkheid voor eigen omgeving
Het doel van het ecokidsprogramma is om kinderen op het gebied van natuur en milieu spelenderwijs ervaringen op te laten doen met de samenhangen in natuur en milieu, ook op mondiaal niveau. Daarnaast is het bedoeld om kinderen meer verantwoordelijkheid te laten voelen voor hun eigen omgeving.

Ontvangst op Steunpunt Leefbaarheid en Veiligheid De kinderen van de Al Wafa school gingen op pad in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer waar ze allereerst op het steunpunt voor Leefbaarheid en Veiligheid hartelijk werden ontvangen.

Allerlei activiteiten in de buurt
Vandaaruit hielden ze Interviews op de markt op plein 40 45 met bewoners over wat er mooi en lelijk is in de buurt. De meeste bewoners waren tevreden over hun buurt. Ook telden de kinderen samen met de buurtregisseur bij een kruispunt hoeveel voetgangers, fietsers er auto

Kijk ook bij

> Schoon, heel en veilig »
> site Stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer »