Ingezonden persbericht


Dunlop introduceert de Grandtrek Touring A/S, 4-seizoenenband voor SUV's

BETERE WEGRESPONS VOOR SUV'S ONDER ALLE WEERSOMSTANDIGHEDEN

Nieuwegein, 7 juni 2007 - Dunlop introduceert de Grandtrek Touring A/S, een 4-seizoenenband voor SUV's. Dunlop speelt met de introductie van deze band in op de nog altijd toenemende populariteit van SUV's in Nederland waarvan het totale aantal inmiddels op zo'n 120.000 voertuigen ligt. Bij de ontwikkeling van de nieuwe band voor moderne Sport Utility Vehicles (SUV's) is uitgegaan van Dunlops Touch Technology die het hele jaar onder alle omstandigheden voor een evenwichtige wegligging zorgt met vooral meer gevoel in het stuur. De uitstekende bochtstabiliteit, de verhoogde grip, het betere stuurkarakter en de superieure precisie van de wegrespons zorgen ervoor dat de prestaties van deze premium band op hoog niveau liggen. De Grandtrek Touring A/S zorgt voor vertrouwen en veiligheid..

4-seizoenentechnologie
Dankzij de 4-seizoenentechnologie staat de Grandtrek Touring A/S het gehele jaar garant voor topprestaties. De technologie zorgt ervoor dat het loopvlak van deze band is samengesteld uit een uniek mengsel van polymeren waardoor rijden onder alle weersomstandigheden. De combinatie van spits toelopende schoudergroeven van de Grandtrek Touring met de vernieuwende verdeling van de stijfheid en de asymmetrische vormgeving van het loopvlak, maakt dat het stuurkarakter van deze band in extreme situaties onder alle weersomstandigheden optimaal is. De versterkte, stijvere wang vangt de verplaatsing van energie, die zich altijd voordoet wanneer met een grote auto een bocht wordt genomen, effectief op.

Maximale wegrespons
Frédéric Schilling, Brand Director Dunlop Europe, Middle East and Africa: "De technische afdeling van Dunlop concentreert zich op de ontwikkeling van banden die een maximale respons van de weg opleveren. Als bestuurder zul je niet alleen meer dan ooit 'gevoel' voor de weg hebben, maar ook sneller kunnen reageren. Dunlop investeert continu in de technische verbetering van zijn banden. Als topmerk op bandengebied wil Dunlop dat verbeteringen van de band consequent gepaard gaan met een goede respons".

Schilling vervolgt: "De Touch Technology is het resultaat van diepgaand consumentenonderzoek. Dunlop vraagt consumenten regelmatig wat ze van hun banden verwachten, zodat wat wij hier gericht met onze producten op in kunnen spelen". De nieuwe Grandtrek Touring band is speciaal toegespitst op de wensen van rijders van een SUV. Mensen met een zware SUV willen in elke situatie en onder alle weersomstandigheden op hun wagen kunnen vertrouwen - zonder dat het rijplezier eronder lijdt', aldus Schilling.

In elf maten leverbaar
De Grandtrek Touring wordt afgemonteerd op luxe SUV's van merken als BMW, Audi en Mercedes. De Grandtrek Touring is leverbaar in diverse maten:

235/60 R16 100 H 225/55R17 97V
215/65 R16 98 H 225/65R17 102H

255/65 R16 109 H 225/70 R16 103 H

255/55R18 109V 245/70 R16 107 H

235/70 R16 106 H 265/70 R16 112 H

275/70R16 114H

Over Dunlop
Dunlop is één van de meest vooraanstaande fabrikanten ter wereld van banden voor high performance en ultra high performance auto´s, met een indrukwekkende lijst successen in de auto- en motorsport. De uitgebreide ervaring van Dunlop in de racerij heeft geleid tot een geavanceerde technologie voor banden voor dagelijks gebruik. Voor automobilisten en motorrijders heeft Dunlop, ongeacht eenieders rijstijl, banden in het programma die voor hun prestaties en duurzaamheid profiteren van de allernieuwste technologie, waaronder banden met de RunOnFlat technologie die ook gemonteerd zitten op bijvoorbeeld de BMW 1- en 5-Serie. Veel toonaangevende autofabrikanten monteren standaard banden van Dunlop op hun modellen, inclusief de premium sportwagens van merken als Alfa Romeo, AMG, Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz, Porsche en TVR. -Einde-