Gemeente Winterswijk

1 juni 2007

Ronde tafelgesprek Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Winterswijk - Op donderdagavond 7 juni organiseert de gemeenteraad een ronde tafelgesprek over de Wmo. De gemeente wil samen met de inwoners beleid ontwikkelen cq. plannen maken om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen in de samenleving. De bijeenkomst begint om 19.30 uur (zaal open 19.00 uur) en wordt gehouden in Zalencentrum Wamelink, Wooldseweg 71. Iedereen is van harte welkom!

De gemeente betrekt de inwoners en (vrijwillige en professionele) maatschappelijke organisaties nauw bij het maken van de beleidsvisie. Op 13 april jl. was er al een bijeenkomst met diverse organisaties. De gemeenteraad vindt het ook van belang van de inwoners te horen wat zij belangrijk vinden, voordat zij een besluit gaan nemen.
In het beleidsplan gaat het onder andere over de volgende punten: Hoe bevorderen we leefbaarheid in buurten, wijken en buurtschappen? Waar kunt u terecht als u vragen heeft op het gebied van opvoeding? Op welke wijze moeten we mantelzorgers en vrijwilligers ondersteunen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ook kwetsbare groepen gebruik maken van bestaande voorzieningen?

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Op 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van kracht geworden. Een wet die de gemeente moet uitvoeren. De Wmo is er voor iedereen: voor gezonde mensen, maar ook voor mensen met een beperking. De gemeente is verantwoordelijk voor negen prestatievelden, die onder andere betrekking hebben op de leefbaarheid, jeugd en vrijwilligers.