Gemeente Rhenen


Trapveldje voor vallei-jongeren

Vallei-jongeren zijn enthousiast over de snelle medewerking van de gemeente Rhenen voor de aanleg van een trapveldje in een zijstraat van de Valleiweg in Rhenen. De jongeren vinden dat er in Rhenen een tekort is aan voetbalvelden. En kwamen zodoende met een verzoek bij wethouder Marius Guichelaar voor een trapveldje.

Tijdens een rondgang door Rhenen-Stad met de wethouder en de Vallei-jongeren was Mourad Senoussi, die ook lid is van de jongerenraad, namens de Vallei-jongeren het aanspreekpunt. Gezamenlijk werden de mogelijkheden bekeken voor een trapveldje voor jongeren in de leeftijd van vijftien tot en met negentien jaar oud. Een veldje in een zijstraat van de Valleiweg in Rhenen kwam als beste mogelijkheid voor het gebruik als trapveldje uit de bus.

Door de gemeente Rhenen zijn op het veldje twee doeltjes geplaatst voor de wat grotere voetballers. Er zijn op het terrein in een zijstraat van de Valleiweg in Rhenen ook speeltoestellen voor kleinere kinderen. Guichelaar: ,,Het is een multifunctioneel veldje. De jongens kunnen daar nu voetballen. Ik heb begrepen dat zij het heel prettig vinden, dat de gemeente het op korte termijn voor hen heeft geregeld.

De Vallei-jongeren sloegen toevalligerwijs twee vliegen in één klap. The Mall Utrecht, het jongerenwelzijnswerk van Youth for Christ, reist al een tijd met een mobiele voetbalkooi, een zogenaamd pannaveldje, door het land. En kwam in dezelfde tijd in contact met de Vallei-jongeren.

Door de gemeente Rhenen werd met spoed een incidentele vergunning verleend voor de plaatsing van de mobiele voetbalkooi op een geasfalteerd terreintje aan de Lijsterberg. Meteen een doorslaand succes. Voor vrijdag 8 juni 2007 is weer en vergunning aangevraagd bij de gemeente. ,,Wij nemen op korte termijn contact op met de organisatoren. En gaan bekijken of het panna voetbal project structureel kan worden gesubsidieerd. Bijvoorbeeld voor elke eerste zaterdag van de maand, stelt Guichelaar.

persbericht 23 mei 2007