22-jarige vrouw uit Aalten wint EUR 50.000 met 7-Klapper

31.05.2007 / 10:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: De lotto

De lotto

Een 22-jarige vrouw uit Aalten heeft met het Kraslot 7-klapper EUR 50.000 netto gewonnen. 'Het is fantastisch, ik was aan het sparen voor mijn rijbewijs. Maar dat is nu niet meer nodig. Ik ga snel mijn rijbewijs halen én een mooie cabrio kopen!' aldus de gelukkige winnares die verklaarde het nog steeds niet te kunnen geloven dat ze zo'n groot bedrag heeft gewonnen.
De vrouw kocht een 7-klapper Kraslot bij de Read Shop, Hogestraat 4 in Aalten en won een gratis Kraslot waarmee ze vervolgens EUR 50.000 won.

Feest op de winkelvloer
Ter gelegenheid van de verkoop van een Kraslot waarmee EUR 50.000 is gewonnen, wordt volgende week vrijdag 8 juni om 14.00 uur een grote Kraslotentaart aangesneden. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Ruim 61 miljoen voor Goede Doelen
De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het vele prijzengeld, ten gunste van Goede Doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 2006 meer dan EUR 61 miljoen af aan deze Goede Doelen. Van dit bedrag gaat ruim EUR 44 miljoen naar NOC-NSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 46 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. De overige EUR 17 miljoen is verdeeld onder de diverse Goede Doelen waaronder de Hartstichting, Fonds Psychische Gezondheid en het Revalidatiefonds.


---

Noot voor de redactie,