Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Het Open Kampioenschap van Utrecht komt eraan

Voor de 34e maal organiseert Schaakvereniging Paul Keres het Open Kampioenschap van Utrecht, een gezellig weekendtoernooi voor alle speelsterktes van grootmeester tot huisschaker. Het OKU zal worden gehouden op 8, 9 en 10 juni 2007 in het Nationaal Denksportcentrum Den Hommel, Kennedylaan 9 in Utrecht. Dit moderne gebouw in Utrecht-West is geheel aangepast aan de wensen van denksporters en is bovendien uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer.

Op de voorlopige deelnemerslijst treffen we drie grootmeesters aan. Favoriet lijkt Vladimir Epishin (2564), oud-secondant van Karpov en tweevoudig winnaar van het OKU. Hij zal echter fikse concurrentie krijgen van Normunds Miezis (2521, winnaar in 2002) en Slavko Cicak (2531, gedeeld winnaar in 2006). Verder treffen we diverse jeugdtalenten op de lijst aan die het de professionals lastig kunnen maken. De sterkste troeven van SV Paul Keres lijken Wim v/d Fliert, Jaap v/d Tuuk en Paul Hommerson die in 2006 heel dichtbij de toernooiwinst was. Ook in de B-groep zien we een confrontatie tussen geroutineerde toernooitijgers en aanstormend talent in het verschiet.

Voor de deelnemers en bezoekers is er het weekend genoeg te doen in Den Hommel. Op zaterdag en zondag kan de schaakbibliotheek worden aangevuld bij schaakboek.nl en De Beste Zet, daarnaast zal op zondag Schaakkunst.nl acte de presence geven. Maar ook de thuisblijver kan op de hoogte blijven: er zullen vier borden live worden weergegeven op de website.

Aanmelden is nog mogelijk via oku@paulkeres.nl of 030-2325151, of aan de zaal op eigen risico. Ook kunt u daar voor vragen terecht. Zie voor uitvoerige informatie over het toernooi
http://www.paulkeres.nl/oku2007/index.html.
Jan Jaap Janse

---


---

Jan Rusch wint Open Seniorentitel van de RSB

Jaap Rusch heeft op zaterdag 2 juni het Open Seniorenkampioenschap van de Rotterdamse Schaakbond gewonnen. André Kouwenhoven, de oudste deelnemer, won groep 2 en groep 3 ging naar Ruud van Caspel. De leeftijd van de deelnemers liep uiteen van 50 tot 84 jaar. Een verslagje van dit toernooi kunt u hier lezen.