Het Nederlandse Rode Kruis

04 juni 2007
Congres Opvangen van klimaatverandering

De lezingen gaan over onderwerpen als het adaptatiebeleid en de rol van internationale organisaties: de UN en de Wereld Bank. Specifiek de Nederlandse situatie komt aan bod als deskundigen ingaan op de vraag wat adaptatie gaat betekenen voor de manier waarop we de Hollandse delta inrichten en gebruiken. Ook komt de vraag aan de orde of Nederland bestuurlijk is voorbereid op de verwachte klimatologische extremen.

De NHL thuis in klimaat

Studenten en medewerkers van de NHL demonstreren tijdens het congres hoe de hogeschool via onderwijs, onderzoek en advisering met het onderwerp klimaatverandering verbonden is. Voorbeelden zijn ontwerpen van huizen die klimaatbestendig zijn, nieuwe technologieën voor dijkconstructies, het bestrijden van nieuwe ziekten in de land- en tuinbouw en de productie van schone energie (Blue Energy).

Studenten van de opleiding Bestuurskunde bereiden daarnaast een discussie voor, die zal worden gevoerd rond een resolutie over de bestuurlijke aspecten van adaptatie. De discussie met mevrouw Tineke Huizinga, Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat en de andere middagsprekers wordt afgesloten door een stemming, waarbij de zaal zich over de (eventueel aangepaste) resolutie uitspreekt.

De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) organiseert het congres in het kader van het 20-jarig bestaan van de Thorbecke Academie (de opleiding bestuurskunde/overheidsmanagement van de NHL), het vierjarig bestaan van het Lectoraat Watermanagement en de start van de nieuwe specialisatie watermanagement van de NHL.

Congres: Adaptation of Society to Climate Change

Datum: vrijdag 8 juni 2007

Locatie: Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden

Info en aanmelding: Zie www.congressclimatechanges.nl voor het programma, de sprekers en aanmeldingsformulier