Verstandelijk gehandicapten 2daagse


05.06.2007 / 11:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Prokkel

Prokkel

Verstandelijk gehandicapten 2daagse

Did you have your Prokkel today?
Prokkel, prokkelen, de Nationale Prokkeldagen. Nooit van gehoord, zegt u? Kan zijn, maar over vijf jaar staan deze begrippen in de Dikke Van Dale! Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking, en iemand zonder. Dat kan op individueel niveau, maar ook bedrijven, buurten, fondsen, verenigingen of instellingen kunnen prokkelen. Prokkelen is uitdagend, inspirerend en voor iedereen beschikbaar. Prokkelen verkleint de afstand tot en vergroot de kennis over mensen met een verstandelijke beperking bij publiek en politiek.
Prokkel is ook de fantasienaam van de Verstandelijk gehandicapten 2daagse, een gezamenlijk initiatief van Philadelphia Support, NEBAS/NSG, LFB Onderling Sterk, VGN, MEE Nederland, 's Heerenloo Zorggroep, Stichting SPZ en het Fonds verstandelijk gehandicapten. Negen vrouwelijke Apeldoornse ondernemers (www.hetnetwerkhuis.nl) sloegen de handen ineen om deze 2daagse kosteloos te realiseren. Het betreft een jaarlijks terugkerend evenement waarbij verstandelijk gehandicapten zèlf actief betrokken zijn. Aftrap van de eerste Verstandelijk gehandicapten 2daagse vindt plaats op vrijdag 8 juni 2007 in Abrona te Oudewater. In Hotel Restaurant Abrona werken mensen met een verstandelijke beperking onder professionele begeleiding in keuken, huishouding en bediening. Tijdens deze bijeenkomst kunt u getuige zijn van de eerste, officiële Prokkel. Een aantal mensen met een verstandelijke beperking, die graag gezamenlijk een houtbewerkingsbedrijf zouden starten, zullen voor hulp, begeleiding en advies worden voorgesteld aan een groep succesvolle ondernemers zonder verstandelijke beperking. Om de Prokkelkick-off van 8 juni breed bij publiek en media onder de aandacht te brengen, is honderden mensen met een verstandelijke handicap gevraagd een schilderij te maken. Het kunstwerk dient te zijn geïnspireerd op de recente geboorte van Prinses Ariane. Van 8 tot 25 juni kan het publiek via de website www.prokkel.nl zijn stem uitbrengen op het mooiste werk. Het winnende schilderij wordt aangeboden aan Prinses Máxima en Prins Willem-Alexander.
De komende tijd zullen overal in het land locale initiatieven verrijzen om de Nationale Prokkeldagen 2008 tot een grandioos succes te maken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van bestaande lokale netwerken van zzp-ers. De werkwijze van deze flexibele, naar buiten gerichte kleine zelfstandigen leent zich bij uitstek voor het realiseren van lokale initiatieven op het gebied van sport, kunst en educatie. Doe mee en maak dat in juni 2008 twee dagen lang massaal, maximaal, nationaal kan worden geprokkeld! Want een prokkel is niet zozeer een cadeau voor een ander. Een prokkel geef je jezelf. Prokkel uw nieuwsgierigheid. Kijk vanaf 8 juni op www.prokkel.nl