Partij van de Arbeid

PvdA werkt aan prachtwijken

06-06-2007 11:36

Het Kenniscentrum van de Partij van de Arbeid is samen met lokale en landelijke politici begonnen met het project 'Prachtwijken'. PvdA-leden uit aandachtswijken hebben ideeën ingebracht om van hun wijk een prachtwijk te maken. Samen met de betrokken volksvertegenwoordigers gaan zij nu daadwerkelijk iets aan die problemen doen.

Het project
Het doel van het project prachtwijken is minister Vogelaar te ondersteunen bij het verbeteren van de aandachtswijken door gebruik te maken van de echte deskundigen van die wijken: de bewoners zelf. Het kenniscentrum heeft PvdA-leden naar hun ideeën over de wijk gevraagd. Daarnaast worden de wijken regelmatig bezocht door leden van de Tweede Kamer en lokale politici. Bij het Kenniscentrum stromen inmiddels praktische problemen, oplossingen en suggesties binnen.

Slotervaart
In de Amsterdamse wijk Slotervaart, de eerste wijk waar het project van start is gegaan, was het aantal reacties in twee weken tijd enorm. Als prangende problemen worden het gevoel van onveiligheid, vervuiling, intolerantie, hangjongeren en gebrek aan (sport)faciliteiten genoemd. Deze problemen zijn natuurlijk niet nieuw. Wel nieuw is dit project van de PvdA-leden om samen met de betrokken volksvertegenwoordigers zelf iets aan de problematiek te gaan doen.

Ruim 25 PvdA-leden in Slotervaart hebben aangegeven mee te willen helpen bij het zoeken naar en uitvoeren van concrete oplossingen. Een eerste inventarisatie levert al heel veel ideeën op, zoals bijvoorbeeld donkere bosjes vervangen door grasveldjes, structureel toezicht in metros en op stations en meer sportmogelijkheden.

Bezoek Jacques Tichelaar
De PvdA gaat met deze ideeën aan de slag en houdt de bewoners op de hoogte. Op 8 juni komt de voorzitter van de PvdA-Tweede Kamerfractie Jacques Tichelaar de wijk bezoeken om polshoogte te nemen. Op 2 juli is er een bijeenkomst voor bewoners om samen met landelijke en lokale politici afspraken te maken hoe problemen worden opgelost.

Meer weten?
Heeft u vragen of ideeën, of wilt u zelf meewerken uw eigen wijk te verbeteren? Surf dan naar www.wijken.pvda.nl.