Gemeente Goes

Montessorischool winnaar Praktisch Verkeersexamen

Montessorischool 'De Basis' uit Goes heeft de wisselbeker voor het praktisch verkeersexamen gewonnen.

De leerlingen van groep 7 behaalden de beste resultaten. Dat levert hen niet alleen hun verkeers(praktijk)diploma op maar ook het bezit van de beker tot mei 2008. Wethouder Dieleman zal de beker uitreiken op de school aan de Frambozestraat, op vrijdag 8 juni om 10.15 uur.

Het praktisch verkeersexamen werd voor het tiende achtereenvolgende jaar door de Goese basisscholen afgelegd. In totaal namen 452 leerlingen van 18 basisscholen uit Goes en de bij de gemeente behorende dorpen deel aan het examen. Voor het eerst deed De Tweern, school voor speciaal basisonderwijs, mee.

De organisatie van het examen werd verzorgd door de gemeente Goes in samenwerking met de deelnemende scholen. Per ochtend zorgden 27 ouders voor de controle. Ook de politie en de EHBO werkten mee aan het goede verloop van het examen.

Goes-fiets-Veilig

Behalve aan het afleggen van de examenroute in het stadsverkeer, namen de meeste scholen ook deel aan het onderdeel `Goes-fiets-Veilig', waarin de fietsvaardigheid van de deelnemers wordt getest in 8 proeven. De deelnemers ontvangen voor dit onderdeel het Goes-fiets-veilig-certificaat. 17 deelnemers behaalden bij dit onderdeel de maximale score van 50 punten.

In totaal slaagden 446 leerlingen voor het examen. 127 daarvan legden het examenparcours geheel foutloos af.