SGP


SGP » jongeren >>
07 - 06 - 07 | SGP stelt vragen over pedoseksuelen die proberen binnen te komen bij vrijwilligersorganisaties

SGP-fractievoorzitter van der Vlies vindt dat ook voor vrijwilligersorganisaties een soort verklaring omtrent (goed) gedrag (VOG) verplicht moet worden gesteld. De SGP'er stelt dit naar aanleiding van het bericht in de Volkskrant van vanochtend dat naar schatting zo'n 250 pedoseksuelen permanent op zoek zijn naar vrijwilligerswerk bij jeugd- en/of jongerenorganisaties. Net als voor bepaalde beroepen, zou voor dit soort instellingen en organisaties een VOG verplicht moeten worden gesteld.
Nadere informatie: Willem de Wildt, medeweker SGP-fractie Tweede Kamer, telefoon: 070 318 2842

---

----------

Schriftelijke vragen van het lid Van der Vlies (SGP) aan de Minister voor Jeugd en Gezin, de Minister van Justitie en de staatssecretaris voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de risicoâs van pedoseksuelen voor sectoren die vooral met kinderen werken


1 Hebt u kennis genomen van het bericht dat zeker 250 pedoseksuelen permanent op zoek zijn naar vrijwilligerswerk bij een jeugd- of jongerenorganisatie?


2 Wat vindt u van het gegeven dat er op dit moment een slechte coördinatie zou zijn van de informatie tussen
vrijwilligersorganisaties? Welke mogelijkheden ziet u voor de regering weggelegd om relevante informatieverschaffing te verbeteren?


3 Wat zijn de mogelijkheden om de relatie tussen (vrijwilligers)organisaties die met kinderen werken en de politie te verbeteren om te voorkomen dat pedoseksuelen of veroordeelde zedendelinquenten nog steeds gemakkelijk met kinderen kunnen gaan werken?


4 Bent u met ons van mening dat het door de Taakgroep Recidive Seksueel Misbruik Jeugdwerk voorgestelde verbod om met kinderen te werken een goede basis kan bieden voor het uitsluiten van pedoseksuelen uit beroepen die veel met kinderen te maken hebben? Welke mogelijkheden ziet de regering om dit te bereiken?


5 Herinnert de Minister van Justitie zich zijn toezegging tijdens het algemeen overleg van 22 maart 2007 dat hij overleg zou voeren over het uitbreiden van de verplichting betreffende een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) tot andere sectoren dan het onderwijs?


6 Wanneer kan de Kamer de ingewonnen informatie hierover tegemoet zien?


7 Wat zijn de belangrijkste belemmeringen voor een snelle verplichtstelling van de VOG?


8 In hoeverre vindt er ook onderzoek plaats naar de relatie tussen dit thema en bijvoorbeeld de zorg voor jeugdigen of verstandelijk gehandicapten? Gelden de vereisten voor een VOG ook voor deze sectoren? Zo niet, bent u dan bereid om deze sectoren in uw onderzoek te betrekken?


---

----------

âPedoseksueel zoekt vrijwillig jeugdwerkâ, De Volkskrant, 7 juni 2007

SGP stelt vragen over pedoseksuelen die proberen binnen te komen bij vrijwilligersorganisaties