Overname Maeyveld door Fortress beklonken


08.06.2007 / 09:14 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Pertinent produkties

Pertinent produkties

Overname Maeyveld door Fortress beklonken

Rotterdam, 8 juni 2007 - In aansluiting op de in januari 2007 kenbaar gemaakte intentie van vastgoedonderneming Fortress om ontwikkelaar Maeyveld over te nemen, is op 8 juni de overdracht geëffectueerd. Daarmee is de definitieve overname van Maeyveld een feit.

Fortress bestaat ruim dertig jaar en is gedurende die periode onderscheidend gebleken als vastgoedbelegger en ontwikkelaar. Fortress richt zich op woningbouw en commercieel vastgoed, waarbij de nadruk ligt op kantoren en bedrijfsruimten.

Met de overname van Maeyveld wordt een substantieel ontwikkelingspotentieel aan de portefeuille van Fortress toegevoegd en wordt de positie van Fortress als grote, onafhankelijke private vastgoedonderneming in aanzienlijke mate versterkt. Bijzondere projecten van Maeyveld zijn onder meer New Babylon in Den Haag, het Conservatorium in Amsterdam, de gedeeltelijke herontwikkeling van de noordelijke IJ-oever in Amsterdam en de ontwikkeling van Haarlem Oostpoort, inclusief het voetbalstadion.

De bedrijfsvoering van Maeyveld zal stapsgewijs op die van Fortress worden afgestemd. De Maeyveld-directie gaat het bestaande managementteam van Fortress versterken.

Vanaf 11 juni opereren de ondernemingen, vanuit Rotterdam en Amsterdam, als één organisatie onder de naam Fortress.


---