08.06.2007 / 09:54 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Alphacomm group bv

Alphacomm group bv

Succesvolle herinneringsdienst verder onder de naam annabel

Goede onderzoeksresultaten kostenreductie en serviceverbetering bij patiënten- en klantencontact

Rotterdam, 7 juni 2007 . De automatische dienst van Alphacomm die mensen per telefoon en sms herinnert aan ziekenhuisafspraken, openstaande rekeningen, evenementen en bijvoorbeeld APK-keuringen, gaat vanaf deze week verder onder de naam ANNABEL.. Zoals de naam al zegt, belt Annabel om te herinneren. Zij stuurt automatisch een gesproken telefonische herinnering uit, eventueel naar grote groepen, waarop de ontvanger kan reageren. Het gesprek wordt zo opgezet dat er vragen worden gesteld die via de toetsen op het telefoontoestel worden beantwoord. Deze automatische herinneringsservice wordt op dit moment toegepast in de zorg-, incasso- en evenementenbranche en is overal inzetbaar waar periodieke herinneringen of termijnen belangrijk zijn. Annabel kan ook sms-en. In dat geval stuurt zij geautomatiseerd een tekstberichtje uit naar de respondent. Deze vorm van herinneren is vooral geschikt wanneer terugkoppeling niet vereist is en de herinnering vooral als extra service wordt gezien. Herinneren per sms wordt op dit moment al succesvol toegepast in de mobiele telecomsector. Annabel kan worden beluisterd op www.ac-outbound.nl.
De afdeling Kaakchirurgie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam maakt sinds drie jaar gebruik van Annabel. Bij het OLVG bereikte Annabel een drastische daling van de no-show (patiënten die niet komen opdagen) van 78%. In 2006 werd Annabel ingevoerd bij ziekenhuizen als Erasmus MC, MCRZ, Bethesda, Haga Ziekenhuis, MC Haaglanden en Groene Hart Ziekenhuis. Naast deze ziekenhuizen werkt Annabel ook voor andere zorginstellingen zoals GGZ groep Europoort. In het UMC St. Radboud wordt Annabel ingezet als vervanging voor het schriftelijke dagboek van chronisch zieke patiënten en belt zij op met een aantal vragen die met de druktoetsen op het telefoontoestel beantwoord kunnen worden. Annabel maakt het hierbij mogelijk om de status van de ziekte te monitoren. Bij een slechte uitslag n.a.v. het telefoongesprek, kan een arts direct anticiperen en contact opnemen met de patiënt. Ook de patiënten zelf zijn positief over Annabel. Uit eigen onderzoek in het MCRZ is gebleken dat 66% van de herinnerde patiënten het zelfs noodzakelijk vindt dat zij actief herinnerd wordt. 78% van hen ervaart Annabel als een heldere en duidelijke manier van herinneren. Vooral de mogelijkheid om te bevestigen of annuleren ziet men als bijzonder servicegericht. Verzekeraar Achmea is al enige tijd geleden een samenwerkingsverband aangegaan met Alphacomm, het bedrijf achter Annabel. Met deze samenwerking worden bij sommige ziekenhuizen de vrijgekomen plekken opengesteld aan Achmea-verzekerden.

Annabel werkt niet alleen voor de zorgsector, maar biedt ook oplossingen voor andere branches waar herinneren van grote groepen van belang is, zoals de incassobranche. Uit onderzoek van OnGuard bleek dat 68% van de credit management branche de voorkeur geeft aan automatisch herinneren boven schriftelijk contact. Een van de grootste credit management bureaus van Nederland, Vesting Finance, zet Annabel al enige tijd in om automatisch te herinneren aan openstaande facturen voor een landelijke energieleverancier. Bovendien ziet Vesting Finance dat klanten Annabel als positief zien en de herinneringen ervaren als extra service.

CASE ZORGSECTOR
Sinds twee jaar stuurt de overheid met haar beleid op marktwerking in de zorgsector. De zorg moet commerciëler werken en kosten besparen. Tegelijkertijd moeten kwaliteit en service verbeteren. Om dit te bereiken wordt er naar innovatieve ICT oplossingen gezocht. Grootschalige projecten als EPD (Elektronisch Patiënten Dossier) zijn hier een voorbeeld van. Er zijn in de zorg talrijke knelpunten waarvoor oplossingen worden gezocht, zoals de zogeheten no-show. No-show is een fenomeen dat sinds enkele jaren meer en meer naar voren wordt gebracht als een erkend kostenprobleem. Maatregelen als het opleggen van een boete, schriftelijke herinneringen uitsturen zijn al geprobeerd, maar het automatisch telefonisch herinneren zoals Annabel dat doet, steekt v.w.b. geboekte resultaten met kop en schouders boven deze oplossingen uit. In de automatisch gestuurde herinneringsgesprekken naar patiënten wordt een aantal dagen voor de afspraak de datum en tijd van de afspraak doorgegeven en gevraagd aan de patiënt of deze de afspraak wil bevestigen of eventueel wil annuleren. In dit laatste geval komt er een plek in de agenda vrij, die dan weer kan worden opgevuld. Hierdoor worden wachttijden verkort en wordt de inzet van medisch personeel en apparatuur geoptimaliseerd. Ook kan er beter bemiddeld worden in de zorgplaatsen door zorgverzekeraars.

.Hiervoor was Annabel bekend onder de naam CourtesyCall.

Alphacomm Outbound Solutions:
Alphacomm Outbound Solutions ontwikkelt diensten waarmee organisaties klanten of gebruikers automatisch kunnen informeren over en herinneren aan afspraken of andere gebeurtenissen. Interactieve telefoongesprekken, maar ook SMS en fax worden met succes ingezet in onder andere de zorg, de incassowereld en bij retailorganisaties. Alphacomm Outbound Solutions maakt deel uit van de Alphacomm Group, zie ook www.ac-outbound.nl

Over Alphacomm
Alphacomm is in 1997 opgericht door Huub Sparnaay, de huidige directeur. De organisatie bestaat uit vier werkmaatschappijen, die zich onder meer richten op automatische herinneringen, online prepaid distributie van beltegoed, handel in internationale belminuten en (groot)zakelijke telecomdiensten. Alphacomm heeft zich in haar tienjarig bestaan ontwikkeld tot een door marketing gedreven dienstverlener die steeds gebruik maakt van de laatste mogelijkheden op telecomgebied. Alphacomm is gevestigd in Rotterdam en heeft klanten in meer dan acht landen. In 2006 realiseerden twintig medewerkers een omzet van 10 miljoen euro.
www.alphacomm.nl

Contact voor de pers:
Van Kempen PR & PA
Veronique van Zanten
t: 06-51831707
v.vanzanten@kempenpr.nl