AutoRai

SEAT focust op innovatie en opleiding

(6/8/2007)
SEAT heeft het aantal patentregistraties in 2006 met 57% procent zien toenemen. De Spaanse autofabrikant vroeg afgelopen jaar in totaal 69 patenten aan: 35 voor technologische uitvindingen (+40%) en 34 voor nieuwe ontwerpen (+78%).

âDeze sterke toename maakt deel uit van onze strategie om meer nadruk op innovatie te leggen, om onze klanten zo de meest geavanceerde producten te kunnen bieden,â verklaart Erich Schmitt, Chairman van SEAT. In dat kader kondigde SEAT afgelopen week bovendien al aan om nauwer te gaan samenwerken met de Universidad Politécnica de Cataluña (UPC) voor het uitwisselen van technologische kennis en ervaring.

SEAT blijft de komende jaren aanzienlijk investeren in research & development (R&D). Voor 2007 verwacht SEAT dat het aantal patentregistraties opnieuw zal toenemen. Hiertoe vertrouwt het Spaanse merk op de meer dan 1.000 hoogopgeleide ingenieurs en designers die werkzaam zijn op SEATâs Technical Centre in Martorell.

SEAT is de enige auto-fabrikant met eigen ontwerp- en R&D-centra in Spanje. In 2006 ontving SEAT bovendien de âAvD Innovationspreisâ van de âAutomobilclub von Deutschlandâ, als erkenning voor twee technologische oplossingen die door het Technical Centre werden ontwikkeld.

SEAT biedt haar R&D-medewerkers speciale trainingen aan om zo een innovatiecultuur te creëren en haar werknemers nader te informeren over alle aspecten die gerelateerd zijn aan patentregistratie. Met een aantal van haar patenten dingt SEAT tijdens de aanstaande Autoshow van Barcelona mee naar de âPrijs voor de beste technologische innovaties binnen de automotive sectorâ.

Uitwisseling van expertise
Recent kondigde SEAT als onderdeel van haar innovatiestrategie tevens aan dat de onderneming nauwer gaat samenwerken met het hoger onderwijs. SEATâs President Erich Schmitt en Antoni Giró, Rector van de Universidad Politécnica de Cataluña, ondertekenden onlangs de oprichting van een âSEAT Raad voor het Management en Behoud van Innovatie & Design in de Automotive Sectorâ.

Als onderdeel van deze overeenkomst zullen SEAT en de universiteit vanaf nu technologische kennis en ervaringen met elkaar gaan uitwisselen. Op deze wijze willen SEAT en de Universidad Politécnica de Cataluña de opleiding van gespecialiseerd personeel op het gebied van automobieltechnologie promoten, om zo het personeelstekort op te vullen dat nu in dit vakgebied bestaat.