Gemeente Binnenmaas

Gemeenteraad Binnenmaas wil André Borgdorff (52) als nieuwe burgemeester

De voltallige gemeenteraad van Binnenmaas beveelt André Borgdorff bij de Minister van Binnenlandse Zaken aan als nieuwe burgemeester van Binnenmaas. De heer Borgdorff is lid van het CDA en nu nog burgemeester van Bodegraven. Als de minister akkoord is met zijn benoeming komt hij op 15 augustus naar Binnenmaas. De nieuwe burgemeester volgt waarnemend burgemeester Pijlman op die op 1 juli met vervroegd pensioen gaat.

De heer Borgdorff werd geboren op 10 december 1954, volgde het VWO en studeerde economie en rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen. Hij is vanaf 1993 burgemeester, eerst van Liesveld en sinds 1999 van Bodegraven. Daarvoor werkte hij als gemeente- en provincieambtenaar op juridische en economische terreinen.

De gemeenteraad volgt het unanieme advies van de vertrouwenscommissie. Deze commissie bestaat uit alle fractievoorzitters van de politieke partijen in de gemeenteraad en sprak in mei met diverse kandidaten. Commissaris van de Koningin Franssen brengt over de benoeming van de burgemeester ook advies uit aan de minister. De Koningin benoemt de nieuwe burgemeester.

Elf mannen en één vrouw solliciteerden naar het burgemeesterschap van Binnenmaas. De gemeenteraad zocht een echte bruggenbouwer, een netwerker en een burgervader of burgermoeder. Bovendien wilde de raad een goede voorzitter van de Commissie Hoeksche Waard. De heer Borgdorff voldoet volgens de gemeenteraad aan al deze wensen.