Gemeente Hardenberg

Wethouder Liese lanceert www.wmo-ingang.nl

Afgelopen donderdag heeft wethouder Liese de nieuwe Wmo website (www.wmo-ingang.nl) voor Hardenberg gelanceerd. Liese: "Digitale dienstverlening heeft de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat steeds meer mensen via internet hun informatie vinden. Met dit initiatief is vrijwel alle informatie op het gebied van wonen, zorg en welzijn op een gebruikersvriendelijke en overzichtelijke manier samengevoegd".

De website is een koppeling tussen diverse digitale systemen. Veel van de informatie wordt landelijk aangeboden en wordt daardoor voortdurend actueel gehouden. Informatie die specifiek over de gemeente Hardenberg gaat wordt door de gemeente beheerd. Daarnaast kunnen lokale instellingen zich bekend maken op de website en hun producten en diensten aanbieden. Dit wordt aangestuurd en gecoördineerd door de bibliotheek van Hardenberg.
Door deze werkwijze is er een website ontstaan met bijzonder veel actuele informatie op het gebied van lokaal wonen, zorg en welzijn. Liese: "Ik heb al verschillende keren de website bezocht. Telkens ben ik onder de indruk van de hoeveelheid aan informatie en de overzichtelijke manier waarop dit wordt aangeboden".

Daarnaast heeft de site diverse mogelijkheden voor visueel beperkten, waaronder een spraakcomputer die de teksten voorleest. De gemeente vindt het belangrijk om, voor zover mogelijk, met iedereen rekening te houden. Liese: "Mijn eerste zorg ligt niet bij de mensen die op internet hun vakanties weten te vinden, die vinden ook wel zorg en ondersteuning. Mijn zorg ligt juist bij de mensen die dit niet zelfstandig kunnen. Door een visuele beperking, ouderdom of wat voor reden ook. Laten we die mensen op alle gebieden ondersteunen. Dat gebeurt door deze gebruikersvriendelijke website, maar op termijn ook door lokale digitale informatiezuilen.

Het is de bedoeling dat er in diverse kernen digitale informatiezuilen komen. Hier kunnen burgers naartoe zodra ze niet de mogelijkheid hebben om digitaal naar hulp en ondersteuning te zoeken. Ook zal bij de informatiezuilen deskundige ondersteuning aanwezig zijn voor mensen die moeite hebben met digitaal zoeken.

De website werd onthuld door het ontwarren van een indrukwekkende knoop. Dit stond symbool voor de vele informatie die op mensen afkomt en die heel verwarrend kan zijn. De nieuwe website ontwart deze 'knoop aan informatie'. Wethouder Liese verrichte de onthulling samen met de heer Evers, directeur van de bibliotheek. De website is ontwikkeld vanuit de samenwerking gemeente Hardenberg en bibliotheek.